Приходите на Walmart от онлайн продажби се покачиха с 50%

...
Приходите на Walmart от онлайн продажби се покачиха с 50%
Коментари Харесай

Walmart влиза в бизнеса с облачни технологии, за да е по-конкурентен в онлайн продажбите

Приходите на Walmart от онлайн продажби се повишиха с 50% през третото тримесечие, като помогнаха за най-силния тримесечен растеж от 2009 година насам

© Daniel Becerril Още по тематиката
Глобалните производители на потребителски артикули понижават цените

Спадащата преданост към марките основава съществени проблеми на производителите
15 фев 2018
Walmart усилва с 50% приходите си от онлайн продажби

Американската комерсиална верига е окуражена да доближи до водещото място в бранша
20 ное 2017
Amazon стартира комерсиална война - понижава цените в Whole Foods Market

Плановете на онлайн колоса за добитата верига се отразиха на акциите на конкурентните компании
27 авг 2017
Walmart влиза на пазара за гласово извършване на покупки

Американската верига ще употребява платформата Гугъл Assistant
24 авг 2017
Walmart остава най-голямата компания в света

Американският ритейл колос оглавява класацията на сп. Fortune за четвърта поредна година
23 юли 2017
Приходите на Walmart надминаха упованията

Електронната търговия на веригата нараства
22 фев 2017 Американската верига супермаркети Walmart влиза в директна конкуренция с най-големия онлайн търговец Amazon и в областта на облачните технологии. След като преди няколко години ритейл колосът купи плаформата Jet.com, с цел да може да се опълчи на Amazon в онлайн търговията, в този момент компанията продължава да работи върху развиването си в тази област посредством влизането в бизнеса с облачни технологии, оповестява Reuters. " Сега сме в положение да изпълняваме измененията по-бързо "
Джеръми Кинг, основен софтуерен шеф на Walmart
Нови благоприятни условия

Една от най-хубавите благоприятни условия на Walmart в битката с Amazon в електронна търговия е построяването на шест сървърни ферми с големи размери. Тези уреди, които костваха на Walmart милиони долари и бяха създавани в продължение на съвсем пет години, стартират да се изплащат. Онлайн продажбите на търговеца на дребно се повишават за трето поредно тримесечие, надалеч надхвърлящи другояче високите равнища на напредък в промишлеността.

Тласъкът на този растеж идва от хилядите лични сървъри, които разрешават на компанията да " сдъвче " цялата информация за клиентите си. Повечето търговци на дребно нямат компютърния потенциал да съхраняват и ръководят такава информация и наемат външна компания за това. Но решението на Walmart да построи лична вътрешна облачна мрежа демонстрира решимостта й да завоюва по-голям пазарен дял при онлайн извършването на покупки.

Усилията в тази област оказват помощ на Walmart да остане конкурентна на Amazon при ценообразуването и да управлява основни функционалности. Говорители на Walmart декларират в изявление за Reuters, че това ще разреши на компанията да усъвършенства платформата си за онлайн извършване на покупки, като насочва купувачите към по-персонализирани предложения.

" Инвестициите ни в облачни технологии са от огромно значение за това какъв брой бързо можем да разтеглим бизнеса си за електронна търговия ", сподели Тим Кимет, началник на облачните интервенции за Walmart.

Бизнес в развиване

Мрежата оказва помощ на търговеца да усъвършенства и интервенциите си във физическите си магазини. Използвайки данните, получени от милиони транзакции, компанията форсира процеса, посредством който клиентите могат да връщат онлайн покупки в магазините, с 60%. Също по този начин Walmart може да поправя цените на физическите си магазини съвсем неотложно в цели райони.

" Сега сме в положение да изпълняваме измененията по-бързо ", сподели Джеръми Кинг, основен софтуерен шеф на Walmart, пред Reuters. Той добави, че Walmart към този момент може да прави над 170 хиляди месечни промени в софтуера, който поддържа уебсайтa, спрямо по-малко от 100 промени месечно преди този момент.

И въпреки всичко пазарният дял в онлайн търговията на Walmart, най-големия търговец на дребно в света, е едвам 3.6%, до момента в който този на Amazon e 43.5% по данни на eMarketer.

Приходите на Walmart от онлайн продажби се повишиха с 50% през третото тримесечие, като помогнаха за най-силния тримесечен растеж от 2009 година насам.

" Битката сред Walmart и Amazon се води на всички фронтове, а облачните технологии са най-новият терен ", споделя Кери Лиу, основен изпълнителен шеф на Rubikloud Technologies, който предлага услуги за изкуствен интелект на търговците на дребно.

Инвестицията в облачни технологии е единствено една от няколкото стъпки, които Walmart предприе, с цел да ускори своя бизнес в региона на електронната търговия. Компанията разшири онлайн селекцията си и закупи дребни търговци на електронна търговия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР