Приходите на Топлофикация София от производството на ток ще служат

...
Приходите на Топлофикация София от производството на ток ще служат
Коментари Харесай

Приходите на софийската Топлофикация от ток ще отиват в Булгаргаз

Приходите на " Топлофикация София " от производството на ток ще служат за покриване на отговорностите на сдружението към " Булгаргаз ". Това стана ясно от известие на Министерството на енергетиката, където е извършена среща поради огромните задължения на столичната топлофикация към държавния газов снабдител.

" Във връзка с насъбрани отговорности на „ Топлофикация София “ АД към „ Булгаргаз “ ЕАД в Министерството на енергетиката бе извършена среща с представители на двете сдружения, Столична община и Столичен общински съвет. По думите на енергийния министър Теменужка Петкова както " Булгаргаз " като снабдител на природен газ, по този начин и " Топлофикация София " имат характерни отговорности към обществото. Софийската топлофикация е най-големият клиент на " Булгаргаз " – с към 35% от общата консумация на природен газ в страната.

По време на срещата страните реализираха единодушие настоящите вземания на „ Топлофикация София “ ЕАД от продажбата на високоефективна електрическа енергия да постъпват непосредствено в „ Булгаргаз “ ЕАД. По този метод ще бъдат покрити част от отговорностите и ще се реализира резистентност на заплащанията ", оповестиха от МЕ.

Задълженията на " Топлофикация София " за 2017 година са над 760 млн. лв.. Най-много пари - 500 млн. лева, " Топлофикация София " дължи на Българския енергиен холдинг. Те обаче са разсрочени за 20 години. На " Булгаргаз " компанията дължи над 112 млн. лева

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР