Приходите на Русия от продажбата петрол и газ изостават от

...
Приходите на Русия от продажбата петрол и газ изостават от
Коментари Харесай

Русия започна да харчи повече, отколкото печели от горивата

Приходите на Русия от продажбата нефт и газ изостават от проекта, което усилва настоящия бюджетен недостиг, предизвести финансовият министър Антон Силуанов, представен от " Ройтерс ".

" Към момента... сме изпълнили към 30% от годишните доходи и 39% от разноските за годината ", сподели той на излъчено по малкия екран видео съвещание на държавното управление, управлявано от президента Владимир Путин.

" Следователно към момента имаме краткотраен дисбаланс, който би трябвало да се изравни с напредването на осъществяването на бюджета.

Бюджетен недостиг

Русия записва недостиг от 3.4 трилиона рубли (44 милиарда долара) през първите четири месеца на годината, защото разноските се усилиха, не на последно място от военната акция на Москва в Украйна, а енергийните доходи паднаха.

Руският нефт и газ са обект на набор от западни наказания, ограничаващи продажбите и опитващи се да лимитират световната цена на съветския нефт.

 Приходите на Русия от нефт и газ са паднали с 40% през януари Приходите на Русия от нефт и газ са паднали с 40% през януари

За първите четири месеца на годината дефицитът надвишава със 17% над проектите на държавното управление за недостиг от 2.9 трилиона рубли през 2023 година като цяло.

Разходите са с 26,3% по-високи на годишна база, демонстрират предварителните данни, до момента в който приходите са намалели с 22,4%, написа Ройтерс.

Приходите от горива

ОПЕК и нейните съдружници, водени от Русия, известни като ОПЕК+, се съгласиха да понижат производството в края на 2022 година, с цел да поддържат пазара, защото икономическите вероятности се утежниха, и през април оповестиха спомагателни съкращения на добива.

 OPEC+ разгласи изненадващо редуциране на добивите от май OPEC+ разгласи изненадващо редуциране на добивите от май

Това краткотрайно стабилизира облагите, само че цените още веднъж потеглиха надолу поради опасенията от световно икономическо закъснение, което ограничи търсенето.

Цената на главния съветски вид недопечен нефт " Уралс ", деноминирана в рубли, падна при започване на май до 14% под цената на равнище на доходност, демонстрираха изчисленията на Ройтерс.

Новините на финансовия министър не смутиха президента Путин, който дефинира обстановката на международния петролен пазар " като цяло безусловно постоянна ".

По думите на президента Русия е съкратила петролното произвеждане до " нужното равнище ".

 Заради западните наказания Русия ще ограничи добива си на недопечен нефт до юни Заради западните наказания Русия ще ограничи добива си на недопечен нефт до юни

" Всички наши дейности, в това число тези, свързани с доброволни съкращения на производството, са свързани точно с нуждата да поддържаме избрана ценова среда на международните пазари, в разговор и контакт с нашите сътрудници в ОПЕК+ ", добави Путин.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР