Приходите на Русия от износаа петрол са намалели през миналия

...
Приходите на Русия от износаа петрол са намалели през миналия
Коментари Харесай

Западните санкции нанасят тежки щети на приходите от петрол за руския терористичен режим

Приходите на Русия от износаа нефт са намалели през предишния месец макар увеличението на производството до равнища, които са малко под тези отпреди нашествието в Украйна, заяви в. " Гардиън ". Международната организация по енергетика (МАЕ) уточни, че това е знак, че напъните на Запада да ограничи приходите на Кремъл дават резултат.
 
По оценки на МАЕ през ноември Русия е спечелила към 15,8 милиарда $ от продажби на нефт, което е вторият най-нисък резултат за тази 2022 година след 14,7 милиарда $ за септември. Спадът на приходите пристигна макар нарастването на съветския експорт на недопечен нефт и артикули до 8,1 млн. барела на ден, което е най-високото равнище от април, два месеца откакто Русия нахлу в Украйна.
 
Това е позитивен сигнал за западните страни, които се надяват да лимитират финансирането на Кремъл от износа на сила, който съставлява най-големият източник на доходи за Русия. На 5 декември Европейски Съюз и Г-7 вкараха ценови таван от 60 $ за барел съветски морски нефт, защото държавните управления се пробваха да намерят баланс сред намаляването на приходите на Кремъл и запазването на контрола върху инфлацията на цените на горивата. В сряда цената на неруския нефт беше към 81 $ за барел.
 
Наблюдатели от сектора сложиха под въпрос до каква степен дейно ще бъде ограничаването, защото съветският нефт към този момент се търгува под 60 $ за барел. По данни на МАЕ експортната примес на страната - недопечен нефт " Уралс " - се е намалила до към 43 $ за барел при започване на декември. Ограничението, което докара до скупчване на танкери край Турция директно след въвеждането му, ограничи достъпа до застрахователни и транспортни услуги за всички купувачи на съветски нефт, които откажат да се придържат към прага.
 
Руският деспот Владимир Путин съобщи, че ограничаването няма да окаже доста влияние върху стопанската система на страната, само че може да навреди на интернационалния енергиен пазар и да принуди Русия да понижи производството. Неговият американски сътрудник Джо Байдън беше ядосан, когато през октомври петролният картел " Опек+ " понижи производството с 2 млн. барела дневно с решение в изгода за Русия и Саудитска Арабия.
 
МАЕ предвижда, че добивът на нефт в Русия ще намалее с 1,4 млн. барела на ден през идната година.
" Макар че по-ниските цени на петрола са добре пристигнали за потребителите, които се сблъскват с възходящата инфлация, цялостното влияние на ембаргото върху доставките на съветски недопечен нефт и артикули следва да се види ", обявиха от организацията.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР