Приходите на Русия от износ на изкопаеми горива се сринаха

...
Приходите на Русия от износ на изкопаеми горива се сринаха
Коментари Харесай

СЛЕД САНКЦИИТЕ: Русия губи по 160 млн. евро на ден заради ограничения износ на петрол

Приходите на Русия от експорт на изкопаеми горива се сринаха през декември, сочи нов отчет, което може доста да възпрепятствайки способността на президента Владимир Путин да финансира войната в Украйна.

Забраната за вноса на съветски нефт в Европейски Съюз и наложеният таван на цените от 60 $ за барел костват на Русия 160 милиона евро дневно, само че спомагателните ограничения могат да умножат вредите върху Кремъл.

Това се показва в, оповестен в сряда.

CREA е независм финландски мозъчен концерн.

Тъй като глобите и разноските за военната инвазия в Украйна оказват въздействие върху стопанската система на Русия, страната е по-зависима от всеки път от приходите от износа на изкопаеми горива, се показва в разбора.

Същевременно Европейски Съюз предприе солидни стъпки през последната година, с цел да прекъсне зависимостта си от вноса на горива от Русия и да приключи финансирането на непредизвиканото и нелегално нахлуване на Кремъл против Украйна и Европа.

Краткосрочните свръхпечалби, генерирани за Русия от извънредно високите цени на изкопаемите горива през 2022 година, стартират да се изчерпват, частично заради намаляването на потреблението на изкопаеми горива, провокирано от високите цени.

Следователно по-нататъшни съкращения на приходите на Кремъл ще отслабят значително способността на страната да продължи експанзията си и да помогне за прекратяването на войната.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР