Приходите на NVIDIA за последното тримесечие са се увеличили с

...
Приходите на NVIDIA за последното тримесечие са се увеличили с
Коментари Харесай

Чистата печалба на NVIDIA е нараснала с умопомрачителните 769%, а приходите с 265% през последното тримесечие

Приходите на NVIDIA за последното тримесечие са се нараснали с 265% на годишна база до рекордните 22,1 милиарда $, надминавайки упованията на анализаторите. Годишните доходи на компанията също впечатлиха с динамичността си. Те набъбнаха със 126% до рекордните 60,9 милиарда $, като 3/4 от тях се дължат на сървърния сегмент.

Маржът на облагата на компанията за годината се увеличи от 63,3% на 76%, до момента в който оперативните разноски се усилиха с 23% до 3,2 мрлд. $. Оперативните доходи за последното тримесечие скочиха повече от 10 пъти на годишна база до 13,6 милиарда $.

Нетните доходи на компанията набъбнаха с умопомрачителните 769% до 12,3 милиарда $.

„ Ускорените калкулации и генеративният изкуствен интелект доближиха сериозна точка. Търсенето нараства в международен мащаб, демонстрирано от компании, промишлености и страни. “

заяви в своите встъпителни думи по време на събитието за приходите на компанията Дженсън Хуанг, създател и непрекъснат ръководител на NVIDIA

Той също по този начин означи, че платформата NVIDIA RTX, която беше показана преди 6 години от този момент е достигнала освен до 100 милиона фенове на игри и основатели на наличие, само че и се е трансформирала в известна платформа за генеративен изкуствен интелект. През тази година ще бъде сложено началото на огромни нови продуктови цикли, даде обещание основният изпълнителен шеф на NVIDIA.

За настоящото тримесечие NVIDIA чака да генерира доходи от към 24 милиарда $ и да поддържа марж на облагата в диапазона от 76,3% до 77% според от методологията на пресмятане.

Санкциите на Съединени американски щати доведоха до забележителен спад на приходите на NVIDIA от сървъри в Китай. Като приходите на компанията от сървъри в Китай съставляват не повече от 14% от приходите на компанията от сървъри през предходната година, вместо предходните 19%.

NVIDIA към този момент доставя на китайските клиенти образци на нови ИИ-ускорители. Те бяха създадени в отговор на новите ограничавания за експорт, наложени от Съединени американски щати през октомври предходната година.

Сегментът на сървърите беше движещата мощ на приходите на NVIDIA както през последното тримесечие, по този начин и от началото на годината. Тримесечните доходи в този сегмент са нарастнали с 409% на годишна база до 18,4 милиарда $. Годишните доходи са се нараснали с 217% до 47,5 милиарда $. В композиция с мрежовите решения NVIDIA е продала компютърни съставни елементи на стойност 47,4 милиарда $ на годишна база. Само графичните решения съставляват 13,5 милиарда $ годишни доходи, само че още веднъж са нарастнали с 14%. В рамките на последното тримесечие приходите на NVIDIA от графични решения са нарастнали със 77% до 4,2 милиарда $. Приходите от изчислителни ускорители и мрежови съставни елементи са 17,9 милиарда $.

Приходите на NVIDIA от гейминг сегмента не са се трансформирали през последното тримесечие. Те обаче са нарастнали с 56% на годишна база до 2,87 милиарда $. Според представители на NVIDIA позитивната наклонност се дължи на нормализирането на търсенето след рецесията със свръхпроизводството, както и на позитивното въздействие на серията видеокарти GeForce RTX 40 SUPER в границите на тримесечието.

Тъй като управлението не показва аргументи за понижаване на търсенето на ускорителите и тримесечните финансови резултати надминават упованията на анализаторите, съчетани с по-благоприятни прогнози за настоящото тримесечие, акциите на NVIDIA започнаха да нарастват преди откриването на новата комерсиална сесия. Към момента на правене на публикацията акциите се покачиха с 9,07%. От началото на годината акциите на NVIDIA са поскъпнали с 36,25%.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР