Приходите на Huawei са се увеличили с около 30% през

...
Приходите на Huawei са се увеличили с около 30% през
Коментари Харесай

Приходите на Huawei са се увеличили с 30% през първото полугодие

Приходите на Huawei са се нараснали с към 30% през първата половина на година. Производството е запазило размерите си, макар наложената от Съединени американски щати възбрана за импорт, написа Bloomberg. Агенцията обаче не дава съответни резултати за интервала, а се базира на източници, осведомени с въпроса. От китайската компания не са оповестили точни данни.

Как стартира всичко?

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Забраната беше наложена, откакто Белият дом реши, че продуктите на Huawei заплашват националната сигурност на Съединени американски щати. Китайската банка отхвърли обвиняванията. В края на предишния месец Bloomberg заяви, че американски софтуерни компании са възобновили продажбата на артикули на Huawei макар наложената от Белия дом възбрана, защото са разкрили легален метод за това.

Приходите на Huawei

Ръстът на приходите на Huawei - най- огромният производител на телекомуникационно съоръжение в света и вторият по величина производител на смарт телефони, са нарастнали с 30% през първото полугодие след спад от 39% през първите три месеца на 2019 година, написа Bloomberg. Агенцията напомня, че китайската компания до момента е съумяла да усили приходите си посредством " агресивното " подписване на контракти за създаване на 5G мрежи.

Какво се случва в компанията?

Компанията е възнаградила редица чиновници, които са подкрепили увеличението на приходите макар възбраната за импорт в Съединени американски щати, която беше облекчена неотдавна.

Миналия месец Huawei понижи прогнозата си за предстоящите годишни доходи. Главният изпълнителен шеф и създател на компанията - Жън Чжънфей, съобщи, че тя е понесла доста тежък удар от американското ембарго и постъпленията й ще паднат с общо 30 милиарда $ през 2019 и 2020 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР