Приходите на Google от търсене претърпяха спад през първото тримесечие

...
Приходите на Google от търсене претърпяха спад през първото тримесечие
Коментари Харесай

Бизнесът с търсене на Google е под напрежение, отбелязвайки доста нисък ръст през първото тримесечие на тази година

Приходите на Гугъл от търсене претърпяха спад през първото тримесечие на тази година, след години на бърз напредък, което подсказва, че софтуерният колос се сблъсква с някои компликации в областта на търсенето. Във вчерашното известие за приходите Гугъл оповестява, че приходите от „ търсене и други “ са се нараснали с 1,87% на годишна база (скок от 39,6 милиарда $ на 40,4 милиарда долара), което е доста по-малък растеж от скока от 24,28%, който компанията означи през първото тримесечие на 2022 година, и от скока от 30,11% през първото тримесечие на 2021 година.

В момента търсенето е обект на забележителна конкуренция от всички страни. Microsoft се пробва да открадне потребителите на Гугъл със своя чатбот Bing, задвижван от изкуствен интелект, който стана по-широко наличен предишния месец, а доста хора се стартират да използеват други принадлежности като ChatGPT на OpenAI. Съобщава се, че ChatGPT е провокирал сериозна паника в Гугъл и през март компанията отвори достъп до чатбота си Bard, само че след повече от месец Гугъл към момента назовава Bard „ опит “, а чиновниците на компанията оповестяват, че преди стартирането му са го определили като „ доста повече от ненужен “.

В резултат на това Гугъл наподобява е извънредно фокусирана върху развиването на своите благоприятни условия в изкуствения разсъдък. Тя възнамерява да добави генеративни функционалности на изкуствения разсъдък към своите артикули като Workspace, като Gmail и Docs. Едва предходната седмица компанията сплоти екипите на Brain и DeepMind в една организация – ход, който съгласно основния изпълнителен шеф на Гугъл има за цел „ доста да форсира напредъка на компанията в региона на изкуствения разсъдък “. Освен това, наподобява несъмнено, че компанията ще има доста вести свързани с ИИ на конференцията Гугъл I/O на 10 май.

Въпреки всичко, ръководителите на Гугъл наподобяват удовлетворени от представянето на компанията в региона на търсенето през последното тримесечие. Главният изпълнителен шеф Сундар Пичай съобщи, че Гугъл се „ показва добре “ в търсенето, а финансовият шеф Рут Порат похвали „ устойчивостта “ на компанията.

Бъдещето на Гугъл не е напълно ориентирано към изкуствения разсъдък. Като част от доклада за приходите във вторник Гугъл разкри за първи път, че бизнесът ѝ с облачни услуги е на облага. Компанията също по този начин продължава да построява портфолиото си от устройства, а слуховете сочат, че на I/O може да забележим вести и за бъдещите устройства Pixel 7A, Pixel Tablet и Pixel Fold. По време на последния си отчет за приходите Гугъл регистрира „ огромна инерция “ за своите устройства Pixel и наподобява, че желае да резервира този прогрес с този набор от нови артикули, за който се приказва.

Компанията беше наранена и от по-широкия стопански спад, като през януари разгласи, че ще редуцира 12 000 чиновници.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР