Приходите на Екоинвест за 2018 г. са за 21.2 млн.

...
Приходите на Екоинвест за 2018 г. са за 21.2 млн.
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини управителя на "Екоинвест" за замърсяването на река Марица

Приходите на " Екоинвест " за 2018 година са за 21.2 млн. лева, а облагата - 570 хиляди лева Производствената база е ситуирана в град Пазарджик

© Юлия Лазарова Прокуратурата е повдигнала обвиняване на шефа и притежател на компанията " Екоинвест " Орлин Тасев за замърсяване на водата на река Марица с рискови боклуци. Това беше обявено от окръжния прокурор на Пазарджик Васил Малинов.

Тасев е с парична гаранция от 20 хиляди лв.. От Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пазарджик, обявиха, че компанията, която аргументи екокатастрофа във водите на река Марица, предстои на две наказания от по 50 хиляди лв..

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Замърсяването на водата беше видяно от риболовци, разкрили умряла риба в реката. През миналата година компанията също е имала наложени наказания за замърсявания, само че в по-малък размер.

Малинов добави, че са направени 11 огледа, разпитани са 25 души като очевидци. Взети са проби от река Пишманка и река Марица, които са изпратени в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология, с цел да бъдат изследвани. Там е изпратена и риба, с цел да се открият аргументите за гибелта й.

Бизнес за 20 млн. лева

Предполагаемата компания, станала извършител за замърсяването - " Екоинвест " ЕООД от Пловдив, е благосъстоятелност на Орлин Тасев. Дружеството се занимава с преработването и производството на пластмаса. Компанията събира и вторични първични материали, като изкупува отпадъчна хартия, полиетилен, пластмаса, ПЕТ бутилки и поликарбон, стъкло, железни и композитни опаковки, дървени палети. Занимава се и с продажба на авансово третираните боклуци, както и с преработването на полиетилен, пластмаса и ПЕТ.

Приходите на компанията за 2018 година са за 21.2 млн. лева, като сдружението е на облага от 570 хиляди лева Производствената база е ситуирана в град Пазарджик и заема 20 000 кв.м повърхност. Входните първични материали се доставят от цяла Европа, изясняват на уеб страницата си от компанията, както и че " получените за преработване боклуци се сортират и приготвят за преправка извънредно точно ", а процесите " се управляват електронно ".

Река за боклуци

От предприятието отхвърлиха да са отговорни за настоящето замърсяване на река Марица, като аргументът е, че отпадните води от индустриалната активност минават през лична пречиствателна станция, преди да се излеят в канализационната мрежа на Пазарджик. След това каналът се зауствал в река Пишманка, която се влива в Марица, само че в река Пишманка нямало никаква мъртва риба.

Заради замърсяването от организацията по храните оповестиха, че стартират инспекция по пазарите за продажба на умряла риба от нечистата река.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР