Приходите на Би Ей глас България, която е собственик на

...
Коментари Харесай

Продажбите на стъкларските заводи на "Би Ей глас" са скочили с 58%

Приходите на " Би Ей глас България ", която е притежател на стъкларските фабрики в София и Пловдив, са скочили с 58% през спешната 2020 година Предходната година португалската група BA Glass стартира да централизира продажбите си през българското сдружение, което докара до растеж от близо 370%. Част от настоящето повишаване е обвързвано с новия метод на отчитане, само че резултат са оказали също увеличеното произвеждане след вложенията в Пловдив и засиленото търсене на стъклени опаковки около пандемията. Прогнозите за тази година са за спомагателен растеж. Междувременно компанията продължава да извършва капиталовата си стратегия, която при привършване ще удвои потенциала в България.
Резултати
Продажбите през 2020 година надвишават 1.8 милиарда лева, доста нараства и облагата (виж таблицата), демонстрира докладът на компанията. През 2019 година BA Glass вкара нов централизиран модел, съгласно който доставките до клиенти се вършат непосредствено от заводите на групата, само че се фактурират от " Би Ей глас България ". Това доста усили регистрираните доходи през 2019 година, изстрелвайки българското сдружение на 11-о място в класацията К100 на " Капитал ". Промяната е оказала отчасти въздействие и върху резултатите през 2020 година, която е първата цялостна година, в която е функционирал новият модел.

В същото време от компанията регистрират и увеличено произвеждане, което се дължи както на построяването на нова пещ с по-голям потенциал в завода в Пловдив, по този начин и на усъвършенстваната успеваемост. Основната част от продажбите на " Би Ей глас " са в чужбина, като компанията изнася продукцията си допълнително от 20 страни в Европа и района. Сред най-големите пазари са Гърция, Румъния, Обединеното кралство, Италия, Сърбия, Израел и други В страната съществени клиенти са производителите на бира, вино, алкохолни питиета и предприятията от консервната индустрия.

Данните на националната статистика неотдавна също демонстрираха през 2020 година
Инвестиции и напредък
През 2021 година " Би Ей глас " планува растеж на производството и продажбите вследствие на нарасналото търсене на стъклени опаковки, чака се в допълнение възстановяване и на индикаторите за облага и оборотен капитал.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР