Приходите на Aston Martin се учетворяват през последното тримесечие, след

...
Приходите на Aston Martin се учетворяват през последното тримесечие, след
Коментари Харесай

Първото SUV на Aston Martin учетвори продажбите на компанията

Приходите на Aston Martin се учетворяват през последното тримесечие, откакто английският авто производител съумя да пусне на пазара първия си SUV модел, написа Bloomberg.

DBX, който се продава против $180 хиляди, задвижва растеж на приходите до 274,4 млн. паунда ($381 млн.), при 57,2 млн. година по-рано. Коригираната облага също надвишава упованията.

След като излезе на борсата през 2018 година, Aston Martin натрупа загуби и дълг и прекара предходната година в опит да се преструктурира след спасяването ѝ от канадския милиардер Лорънс Строл, който пое поста на ръководител на борда. 62-годишният магнат инжектира нужния капитал, понижи раздутия инвентар и сътвори още по-близка връзка с Mercedes-Benz.

DBX е виновен за половината продажби на Aston Martin през първото полугодие на 2021 година Компанията възнамерява да пусне и още разновидности на модела, в това число електрическа и хибридна версия.

През второто полугодие английският производител ще стартира да доставя и новия хиперавтомобил Valkyrie. Той ще разполага с 950 к.с. и хибридно задвижване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР