Приходите на Apple за последното тримесечие не отговориха на очакванията

...
Приходите на Apple за последното тримесечие не отговориха на очакванията
Коментари Харесай

Apple отчете щети за 6 млрд. долара заради проблемите с доставките

Приходите на Apple за последното тримесечие не дадоха отговор на упованията на Уолстрийт, като основният изпълнителен шеф на компанията Тим Кук приписа резултатите на проблемите с веригите на доставки, съобщи Си Ен Би си.

„ Имахме мощно показване макар по-големите от предстоящото ограничавания върху доставките, вредите от които изчисляваме на към 6 милиарда $ “, сподели Кук. „ Тези ограничавания се дължат на дефицита на чипове, за които се приказва доста, както и на обвързваните с COVID-19 спирания на индустриалния развой в Югоизточна Азия “, добави той.

Apple регистрира облага на акция от 1,24 $ – резултат съвпадащ на прогнозите на анализаторите. Въпреки 29-процентовият растеж на годишна база на приходите до 83,36 милиарда $, компанията не съумя да отговори на упованията за доходи от 84,85 милиарда $.а

Приходите от продажби на iPhone са нарастнали с 47% на годишна база до 38,87 мрлд. $, оставайки под упованията от 41,51 милиарда $.

По-добре от плануваното обаче се е показал отделът, отговарящ за услугите на компанията, където маржовете са най-високи. Приходите, генерирани от това поделение, са достигнали 18,28 милиарда при предстоящи 17,64 милиарда $.

Продажбите на Mac и iPad са нарастнали надлежно със 1,6% и 21,4% на годишна база до 9,18 милиарда $ и 8,25 милиарда $..

Приходите от „ други артикули “, където влизат Apple Watch, AirPods и други аксесоари, са достигнали 8,79 милиарда $, което е 11,5% растеж на годишна база.

От началото на пандемията от Apple не са давали публични прогнози за облагата през годината, въпреки че Кук съобщи, че компанията чака „ стабилен напредък на приходите “ през тримесечието до декември, макар фактът, че тогава компанията ще бъде изправена пред още по-големи ограничавания на доставките от тези, нанесли вреди за 6 милиарда $ през третото тримесечие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР