Приходите на Apple се свиха за второ поредно тримесечие в

...
Приходите на Apple се свиха за второ поредно тримесечие в
Коментари Харесай

Apple отчете по-добри от очакваното печалби и приходи за първото тримесечие

Приходите на Apple се свиха за второ следващо тримесечие спрямо миналата година, макар че облагите на софтуерния колос се оказаха малко по-високи от прогнозите на анализаторите.

Общите доходи са намалели през първото тримесечие с 2,5% на годишна база до 94,8 милиарда $, водени от внезапните спадове в продажбите на компютрите Mac и на iPad. Очакванията обаче бяха за по-слаби доходи в размер на 93 милиарда $.

Продажбите на iPhone-и обаче се покачиха с 2%, достигайки 51,3 милиарда $.

В същото време чистите облаги на Apple са намалели с 3,4% до 24,16 милиарда $, до момента в който осредните упования на Уолстрийт бяха за още по-слаби облаги в размер на 22,6 милиарда $.

" Имаме удоволствието да съобщим за връх за всички времена в поделението ни за услуги и връх за тримесечието, приключващо през мат, за iPhone макар предизвикателната макроикономическа среда “, съобщи основният изпълнителен шеф Тим Кук. 

" Макросредата е по-трудна, в сравнение с беше, и това засегна промишлеността за компютри и таблети “, сподели финансовият шеф на софтуерния колос Лука Маестри.

Маестри сподели още, че отрицателното отблясъци на обмените курсове в задграничната валута е засегнало в допълнение приходите с 5,4 процентни пункта. При постоянни валутни курсове приходите биха нарастнали с 3 %, уточни той.

Apple разреши  назад изкупуване на акции за 90 милиарда $ и усили тримесечните дивиденти за единадесета поредна година.

Акциите на Apple нарастнаха с 1,4% след края на търговията на Уолстрийт като реакция на положителния финансов доклад.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР