Приходите на А1 нараснаха с 3,7% през първото тримесечие, достигайки

...
Коментари Харесай

A1 отчете ръст по всички бизнес показатели


Приходите на А1 набъбнаха с 3,7% през първото тримесечие, достигайки 137 млн. евро
(снимка: А1 България)

Телеком операторът А1 България продължи наклонността на растеж на бизнес индикаторите си и през първото тримесечие на финансовата година, завършило в края на март. Компанията регистрира растеж на приходите от мобилни и закрепени услуги, както и на бизнеса с ИКТ решения.

Общите доходи на компанията за отчетния интервал са се нараснали с 3,7% на годишна база, достигайки 137 млн. евро, а приходите от услуги нарастват с 8,5% до 114,9 млн. евро. Печалбата преди налози, такси, лихви и обезценка (EBITDA) възлиза на 59,3 млн. евро, регистрирайки растеж от 6,7% по отношение на първото тримесечие на предходната година.

Фиксираните услуги не престават да порастват през първата четвърт на годината, като бележат нарастване от 14,1% до 40,1 млн. евро. Добрите резултати се дължат главно на увеличеното търсене на услуги за широколентов интернет, извънредно спортно наличие с каналите MAX Sport,, която към този момент има над 100 000 клиента, и бързото развиване на безкабелната интерактивна ТВ с приложението Xplore TV.
още по темата
Общият брой на закрепените услуги на телекома също записва растеж от 3,5%, като най-голямо е нарастването при интерактивната телевизия – с 4,8%, а при широколентовия интернет е 3,9%.

Другият главен фактор за мощните резултати в този сегмент е развиването на бизнес на компанията. През първото тримесечие А1 България беше отличена от Dell Technologies като Platinum Solution Provider сътрудник. Телекомът беше сертифициран и като Customer Experience Specialization сътрудник на Cisco за Югоизточна Европа, което е наложително изискване за всички златни сътрудници на мрежовата компания.

През отчетния интервал А1 продължи да развива, която към този момент покрива над 85 града и курорта и предлага гигабитови скорости на събаряне на информация. Пазарът на мобилни услуги остана постоянен през първите три месеца на годината, като се вижда увеличено търсене на мобилни проекти с неограничени минути и мегабайти с достъп до 5G Unlimited.

В същото време се следи увеличено търсене на предплатени карти, което се дължи и на в Украйна. Тези фактори спомагат за увеличение на приходите от мобилни услуги с 5,7% до 74,8 млн. евро през първите три месеца от годината.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР