Приходи от близо 511 милиона лева към ноември тази година

...
Приходи от близо 511 милиона лева към ноември тази година
Коментари Харесай

От АПИ очакват догодина 800 милиона лева от винетки и толтакси

Приходи от близо 511 милиона лв. към ноември тази година от продажба на винетки и толтакси регистрират от Агенция " Пътна инфраструктура ". Тя чака през 2023-а сумите от тези действия да доближат 800 милиона лв..
Това очакване е на фона на поевтиняване на винетките с близо 10 % от Нова година и отлагането на плануваното нарастване на толтаксите за 1 юли 2023 година, вместо от 1 януари.
Годишната винетка от началото на годината за леките и лекотоварните коли към този момент ще коства 87 лв., тримесечната - 48, месечната - 27, седмичната - 13, а уикенд винетката ще коства 9 лв..
Винетки на новите по-ниски цени ще могат да бъдат купувани след 0.00 часа на 1 януари. До последната минута на 31 декември важат старите цени, без значение дали заложеният период на винетката стартира да тече след началото на новата година.
От АПИ припомнят, че право на безвъзмездна винетка имат хора с 50% и над 50 на 100 понижена продуктивност и фамилиите, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст, като заявки за това се подават в службите за обществено подкрепяне.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР