Пригответе се за удар (Brace for impact) – това е

...
Пригответе се за удар (Brace for impact) – това е
Коментари Харесай

Кошмар в небето на България, пасажери на Turkish Airlines чуха „пригответе се за удар”

" Пригответе се за удар " (Brace for impact) – това е най-страшното нещо, което може да чуете, когато се намирате на борда на аероплан и той е във въздуха. Това обаче са чули пасажерите в полет TK1030 от София за Истанбул на Turkish Airlines към среднощ българско време, сред 6 и 7 февруари.

Пред Actualno.com свидетел описа какво се е случило. Полетът е трябвало да излети за турския мегаполис в 21:15 часа от Летище София, само че поради механически проблем това не се е случило. Задържаха ни в самолета да не излизаме и след известно време ни споделиха, че казусът е отхвърлен, споделя Цвети - пътник, с който медията ни беседва. В последна сметка, самолетът излетява към 23:00 часа. Малко по-късно обаче, съгласно Цвети, е оповестено, че самолетът се връща назад в София – поради механически проблем. Следва и ужасът – публично предизвестие към пасажерите да се приготвят за удар, като смъкват очилата, да се пазят от остри предмети и да заемат подобаваща поза. За благополучие самолетът каца сполучливо на Летище София. Какъв е бил казусът, принудил машината да се върне? На пасажерите не е казано публично, по думите на Цвети. За тях остават единствено догатки – дали е бил колесникът, дали проблем с мотор, дали нещо друго. И най-важното - дали става въпрос за същия проблем, който е забавил излитането.

От Дирекция " Ръководство въздушно придвижване " (РВД) потвърдиха пред Actualno.com, че фактически е имало подобен полет. Попитахме какъв е бил техническият проблем и дали е бил еднакъв преди излитането и надлежно причина за връщането. От РВД отхвърлят коментар, тъй като по думите им " това не е в тяхната компетентност ". " Самолетът е изхвърчал със забавяне, водачът е заявил подготвеност да излети, само че по-късно е докладвал " усложнен надзор за ръководство на самолета ". Нашата работа е да осигурим кулоар, с цел да кацне несмущаван на пистата. Пилотите са виновни хора и преценката е напълно тяхна ", заяви шефът на РВД Георги Пеев.

" Само командирът на полета може да взима решения дали да бъде осъществено политане или не - това решение постоянно е основано на процедурите на дадената компания, виновна за полета ", сподели още Пеев. Той изясни, че РВД е осигурила цялостен приоритет на този аероплан, т.е. другите полети са изчакали малко. Била е оповестена локална спешна подготвеност - пожарни и коли за спешна помощ са чакали самолета на летище София. До публикуването на материала Actualno.com не получи позицията на Turkish Airlines по случая, въпреки че се свързва с самолетната компания. В момента, в който има позиция, тя ще бъде съответно отразена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР