Пригответе се за трилър от най-добрите в жанра – според

...
Пригответе се за трилър от най-добрите в жанра – според
Коментари Харесай

Две нощи в Лисабон ни води в португалската столица

Пригответе се за трилър от най-хубавите в жанра – съгласно оценката на самия Джон Гришам. Бестселърът " Две нощи в Лисабон " от Крис Павоун, препоръчван и от Лий Чайлд и Стивън Кинг, лети в толкоз под напрежение темп, че сърцето не стопира да препуска дълго след последната страница. Романът излиза на български на 18 септември с логото на " Кръг " в превода на Владимир Германов и с корица от Биляна Славкова ( Kontur Creative ).

Ариел Прайс като че ли таман е подредила живота си… Но когато съпровожда новия си брачен партньор Джон в негово бизнес пътешестване до Лисабон, той изчезва без диря. Жената се буди сутринта и леглото до нея е празно. Без записка, без позвъняване. Нещо не е наред. Ариел се пробва да потърси помощ от личния състав на хотела, от локалната полиция, от американското посолство – само че като че ли никой не желае да одобри казуса ѝ насериозно.

Та тя е просто една объркана чужденка, която не е виждала новия си брачен партньор едвам от няколко часа.  Насреща ѝ вместо отговори какво се е случило с половинката ѝ изскачат от ден на ден въпроси: Какво тъкмо прави Джон в Лисабон? Защо я е взел на бизнес пътуването си? Кой би желал да го нарани? И за какво тя в действителност знае толкоз малко за новия си – много по - млад от нея – брачен партньор?  Часовникът тиктака с лудо движение, Ариел Прайс е уплашена и обезверена. Като че ли всеки идващ неин ход я запраща в нова задънена улица. Времето изтича, а помощ може да получи единствено от човек, който от дълго време е погребала в предишното ѝ... Такъв, който в никакъв случай не би потърсила сама.  В историята се намесват полиция, задгранични разузнавания, политически интриги и прочувствени персонални истории, секрети и неистини. А скоростният екшън, изпълнен с непредвидени обрати, се развива в гневния темп на португалската столица, на фона на някои от най-красивите лисабонски забележителности. 

Още с излизането си " Две нощи в Лисабон " мигновено оглави класациите по продажби на " Ню Йорк Таймс ". А писателят Джон Гришам сподели за книгата: " Предизвиквам всеки да прочете първите двайсет страници от този бурен разказ, а след това да го остави настрани за пет минути. Висш пилотаж в жанра на трилъра. "   Американецът Крис Павоун (р. 1968) е приет занаятчия на трилъри. Още първият му разказ " Чужденците " се трансформира в интернационален бестселър и му носи международна популярност. Всяка последваща книга на Павоун непроменяемо оглавява читателските ранглисти, а последната му, " Две нощи в Лисабон ", печели ласкави мнения и от имена като Стивън Кинг, Джон Гришам и Лий Чайлд.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР