Пригожин е заподозрян, че стои зад “ферми за троловеРуският бизнесмен

...
Пригожин е заподозрян, че стои зад “ферми за троловеРуският бизнесмен
Коментари Харесай

„Готвача на Путин“ призна за руска намеса в US вота

Пригожин е обвинен, че стои зад “ферми за тролове ”
Руският предприемач Евгений Пригожин разгласи, че се е намесвал в изборите в Съединени американски щати и ще продължи да го прави и в бъдеще, заяви Ройтерс.

Агенцията се базира на мнения, оповестени от пресслужбата на неговата компания за кетъринг “Конкорд ” в съветската обществена мрежа ВКонтакте. “Намесихме се (в американските избори), намесваме се и ще продължим да се намесваме. Внимателно, точно, хирургически и по наш личен метод, както знаем и умеем да го вършим ”, написа Пригожин в уеб страницата.
“По време на нашите прецизни интервенции ще отстраним едновременно както двата бъбрека, по този начин и черния дроб ”, добавя Пригожин, без да коментира думите си.

Пригожин, именуван “готвача на Путин ”, защото неговата компания за кетъринг работи по контракти с Кремъл, е публично е обвинен в спонсорирането на основани в Русия “ферми за тролове ”, които се пробват да въздействат на политиката на Съединени американски щати.

През юли Държавният департамент на Съединени американски щати предложи премия в размер до 10 млн. $ за информация за Пригожин по отношение на “участие в интервенция в американските избори ”. Той е и измежду глобените от Съединени американски щати, Англия и Европейския съюз.

През септември Пригожин призна, че е основал подкрепяната от Кремъл частна военна компания “Вагнер ”, която е дейна в Сирия, Африка и Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР