Приетата от правителството подкрепа със 110 лв. на мегаватчас няма ...

Приетата от правителството подкрепа със 110 лв. на мегаватчас няма

Манолова: 110 лв. на мегаватчас от държавата няма да подкрепят изцяло бизнеса

Приетата от държавното управление поддръжка със 110 лева на мегаватчас няма да подкрепи напълно бизнеса. Утре цената на тока за бизнеса ще бъде 454 лева на мегаватчас. Животът нараства, компании фалират и повече от всеки път страната би трябвало да подкрепи жителите и компаниите за по-високите цени на тока. Това съобщи ръководителят на обединението " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова в изявление за бТВ радио през днешния ден.

Сега сметките за ток са високи за компаниите, само че от 1 януари те ще бъдат високи и за семействата. Със 100 % по-скъпо ще бъде парното и с 50% по-скъп токът, добави Манолова и съобщи, че цел за " Изправи се БГ! Ние идваме! " ще бъде построяването на АЕЦ " Белене ".

Ако не беше спрян планът за Белене, в този момент нямаше да има ток за над 400 лева на мегаватчас. Критиците на Борисов обясняваха, че централата няма да се изплати в никакъв случай и токът ще коства 100 лева на мегаватчас. Е, в този момент токът е 454 лева на мегаватчас. Най-големият грях на Борисов е прекъсването на плана за АЕЦ " Белене ", безапелационна бе Манолова.

След като Европа признава, че ядрената енергетика и зелената енергия са бъдещето, откакто виждаме, че във Франция стартират 6 нови плана за атомни централи, значи казусът с тока е явен, добави тя.

Краткосрочната цел е от 1 януари страната да поеме напълно нарастването на сметките за ток, вода, парно и природен газ за битовите консуматори. Следващото държавно управление на смяната би трябвало да се притече на помощ на българите. Ще напишем обществената част на идващата управническа стратегия. Ние предвиждаме компенсации за по-високите сметки, възбрана за прекъсване на тока поради неплатени сметки, отсрочване на заплащането на сметки за 6 месеца и отпадане на Данък добавена стойност на главните храни, изясни Манолова.

Относно заповедта за " зеления документ " тя съобщи, че на следващия ден ще я апелира във Върховния административен съд и в Комисията по дискриминация.

Защо хората, които имат задоволително антитела, ще би трябвало да се имунизират или да се тестват всеки ден? И доста хора, които са лежали в болница, няма да могат да си вземат зеления документ. Винаги съм се противопоставяла на въвеждането на отговорности, които не са финансово обезпечени, добави тя и прикани здравния министър да анулира заповедта.

Източник: fakti.bg