Приетата от Общото събрание на ООН резолюция за Приднестровието цели

...
Приетата от Общото събрание на ООН резолюция за Приднестровието цели
Коментари Харесай

Молдова: Искат да ни скарат с Русия

Приетата от Общото заседание на Организация на обединените нации резолюция за Приднестровието цели да скапе връзките сред Молдова и Русия. Това съобщи президентът на Молдова Игор Додон, представен от организация ТАСС.

„ Правителството на Молдова, следено от Демократическата партия, извърши следващия антируски демарш, инициирайки вчерашното гласоподаване в Организация на обединените нации. Управляващата коалиция употребява интернационалните платформи в опитите си да укрепи съществено разтърсените си вътрешнополитически позиции преди парламентарните избори, които ще се състоят единствено след няколко месеца “, написа Додон на своята страница във „ Facebook “, съобщи „ Фокус ". Той изрече мнение, че „ сходна пиар акция на Демократическата партия няма да има никакво практическо значение “.

„ Република Молдова би трябвало да укрепи своята държавност, да организира премерена външна политика и да се пробва да получи интернационално самопризнание на своя безпристрастен статут. Залог за мощна молдовска страна би трябвало да стане решаването на приднестровския проблем и реинтеграцията на района в страната. Приключване на миротворческата интервенция, която се организира на територията на нашата страна в сходство със съглашението от 1992 година и която е една от най-успешните, е допустимо единствено, откакто от двата бряга на Днестър стигнат до всеобхватно съглашение за цялостното разрешаване на спора “, означи президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР