Приета е офертата за доставка на втечнен природен газ от

...
Приета е офертата за доставка на втечнен природен газ от
Коментари Харесай

България е приела офертата за доставка на газ от Cheniere Energy

Приета е офертата за доставка на полутечен природен газ от американската компания Cheniere Energy. Договорена е доставка за един танкер и е обезпечени слот за разтоварване в Турция, съобщи служебният министър на енергетиката Росен Христов.

Срокът за отговор на българското държавно управление на офертата от американския снабдител на полутечен газ за България изтече в 18:00 часа.

Вчера Росен Христов заяви, че американската компания снабдител на синьото гориво е отказала да удължи периода за потвърждаване на офертата. До през вчерашния ден нямаше купени
слотове на терминали за разтоварването, като вариантите са Гърция или Турция.

Дни преди да сдаде властта Кирил Петков разгласи офертата за доставка на 7 танкера - 3 до края на тази година и още 4 за първите месеци на идната, като посочи, че в случай че служебното държавно управление откри по-добри предложения може да откаже тази за танкерите.

Газът ще бъде доставен от компанията Cheniere Energy през октомври, заяви министърът на енергетиката Росен Христов.

Танкерът ще задоволи към една трета от потребностите на страната за октомври. За друга една трета България разчита на газ от Азербайджан, а за останалата една трета за октомври държавното управление ще би трябвало да договаря с други снабдители.

"За ноември и декември не можахме да намерим
слотове за полутечен газ на икономическа преференциална цена ", добави министър Христов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР