Приета е молбата за пенсиониране на директора на Дирекцията по

...
Приета е молбата за пенсиониране на директора на Дирекцията по
Коментари Харесай

Мехмет Гьормез вече не е директор на турския Дианет

Приета е молбата за пенсиониране на шефа на Дирекцията по религиозните въпроси (т. нар. турски „ Дианет”) Мехмет Гьормез, съобщи осведомителната организация Догу хабер ажансъ (ДХА).
Стана известно, че предишния петък той е провел телефонен диалог по въпроса с новия турски вицепремиер Бекир Боздаг, в чийто сектор на отговорност влиза и турският „ Дианет”. „ По-късно сътрудниците от „ Дианет”-а ще оповестят претекстовете в молбата ми за овакантяване на заеманата до момента служба. В бъдещата ми активност аз ще се занимавам единствено с научна работа”, споделя Мехмет Гьормез, отбелязва още " Фокус ".
Припомняме, че на специфична конференция на 25 юни бе оповестен формалният отчет на Дирекцията по религиозните въпроси („ Дианет”) за активността на така наречен „ Терористична организация на гюленистите/Паралелна държавна структура” (ФЕТО/ПДС). Озаглавен е амбициозно - „ Самоорганизираната по собствен облик и сходство ФЕТО/ПДС – Една корист с религията”. Докладът бе направен от Висшия съвет по религиозните въпроси към „ Дианета” и показан персонално от някогашния към този момент шеф Мехмет Гьормез. Тогава той „ откровено” призна, че „ изпитва огромно страдалчество поради една проведена религиозна корист, проникнала в съзнанието, мислите и възприятията на турската младеж”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР