Приемна майка отива на съд за тормоз на настанено в

...
Приемна майка отива на съд за тормоз на настанено в
Коментари Харесай

Приемна майка отива на съд за тормоз и изтезаване на 10-годишно момченце -

Приемна майка отива на съд за тормоз на настанено в дома ѝ дете, оповестиха от прокуратурата. На 58-годишната жена е повдигнато обвиняване за три закононарушения - закана с ликвидиране, нанасяне на телесни повреди и изтезания.

Жената минала курс за професионален приемен родител и била одобрена. През юли 2017 година в фамилията ѝ било настанено 10-годишно момченце. Тя му купила облекла, дала му настрана легло.

Не след дълго почнала да му разпорежда разнообразни задания - да плеви градина, да цепи дърва, да бере ягоди. Това траяло с месеци, само че най-после детето се възпротивило. Тогава дамата го блъснала и наказала в стаята му. Освен това го заплашила, че ще го остави без храна.

Двамата живели 4 година дружно, през които приемната майка траяла да бие детето, да го тормози, наскърбява и заплашва. Поводите били банални - отвод на момчето да извършва условията на дамата.

В началото на юни 2021 година приемната майка упражнила физическо принуждение по отношение на момчето поради взети от него слушалките на сина ѝ. Инцидентът толкоз доста я ядосал, че тя му нанесла голям брой удари с дървена ръкохватка от метла по цялото тяло. След като дървото се счупило, предиздвикала детето да излезе на двора и да стои с вдигнати ръце до стената. По-късно му дала да яде чорба и го предизвестила, че това му е за последно.

Същата вечер тя го била с точилка и го наранила с нож по ръката, гърдите и крайници. После предиздвикала детето да притиска раните с тениска, с цел да спре кръвта.

През нощта момченцето било с вързани зад тила ръце. С това тормозът не спрял - поставила на главата му чувал, свалила го от леглото и го предиздвикала да върви след нея. Заплашила детето, че ще го изхвърли в реката и няма да го остави жив. Но се отказала и го освободила. На сутринта обаче още веднъж набила момченцето и му споделила да се маха.

Със синини от побои по цялото тяло, голям брой рани от нож, уплашено за живота си детето отишло на учебно заведение. Учителят го разпитал, а първоначално детето единствено плачело, само че по-късно разказало на какво е подложено, като икономисало най-драстичните " педагогичен " способи на приемната си майка.

Незабавно са били известени шефът на учебното заведение и обществените служби. Пострадалият бил ориентиран в център за настаняване от фамилен вид и прегледан от правосъден доктор. В хода на следствието учителите на момчето са го характеризирали като непретенциозно, свито, неконфликтно дете, доста притеснително и уплашено.

В момента то е възпитаник в 8 клас. Педагозите считат, че е преодоляло психическата контузия, умерено е и не основава никакви проблеми. За някогашния му приемен родител Р.И., следва наказателно дело за осъществените незаконни действия във врачанския съд.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР