Приемна майка от Бяла Слатина отива на съд по три

...
Приемна майка от Бяла Слатина отива на съд по три
Коментари Харесай

Приемна майка отива на съд заради системен тормоз над дете

Приемна майка от Бяла Слатина отива на съд по три обвинявания – закана с ликвидиране, телесни повреди и изтезания на дете, за което се грижела, заяви прокуратурата. Според проверяващите тормозът е бил систематичен. Детето е било бито с пръчка, заплашвано с ликвидиране и оставяно без храна.

Приемната майка Р.И. е осъждана, само че е била оправдана по право. Тя минала курс за професионален родител и през лятото на 2017 година при нея било настанено 10-годишно момче. То живяло в дома ѝ четири години.

Малко откакто го приела тя почнала да дава разнообразни задания – да плеви градината, да цепи дърва и да бере ягоди. Няколко месеца детето ги изпълнявало. След това обаче отказало. Тогава Р.И. почнала да го удря, санкционира и да го лишава от храна.

" През четирите години на взаимното им общуване обвинената траяла да нанася удари на детето, да го тормози, да го наскърбява и заплашва. Обикновено мотивите за това били отводът му да извърши настояванията на приемния родител или непросветен добре урок ", оповестява прокуратурата.

През предишното лято дамата го била с ръкохватка от метла, тъй като момчето взело слушалките на сина ѝ. Тя го удряла, до момента в който пръчката се счупила, а по-късно го наказала да стои на двора с вдигнати ръце. След това му дала чорба и му споделила, че това му е последната храна. Вечерта го удряла с точилка, взела и нож, с който му предизвикала пострадвания по ръката, гърдите и бедрото, а по-късно го предиздвикала да спре кървеното с тениската си. През нощта детето се събудило с вързани ръце. Жената му поставила чувал на главата, извела го на открито и го заплашила, че ще го хвърли в реката.

Детето отишло на учебно заведение със синини и следи от побоя, което направило усещане на един от учителите му. Той го разпитал, само че момчето не му разказало всичко, тъй като се страхувало. Бил подаден сигнал до обществените чиновници, а момчето било преместено в дом.

Делото против приемната майка още не е почнало. В момента потърпевшото момче е възпитаник в осми клас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР