Приемете я и живейте щастливо – самочувствието и любовта към

...
Приемете я и живейте щастливо – самочувствието и любовта към
Коментари Харесай

Най-добрата възраст е тази, на която сте в момента

Приемете я и живейте щастливо – самочувствието и любовта към себе си ще ви водят напред.

Никога не би трябвало да забравяте, че сте освен това от физическия си тип. Това, което другите виждат, е единствено върхът на айсберга.

Най-добрата възраст е тази, на която сме сега, нито по-млади, нито по-възрастни. Когато сме в действителност млади, нямаме самообладание да станем самостоятелни. Смятаме, че в тези години съхраняват нашите фантазии, съвършените ни любовни истории и най-хубавите завършения.

По-късно, до момента в който изминават пътя на живота си, доста хора не схващат, че годините минават и че те са се трансформирали в това, което виждат в огледалото , и във всички тези свещи, които не престават да се прибавят към тортите за рождени дни.

Това не е вярно. Неприемането на възрастта е обвързвано с неналичието на „ живота, който желаете “, а също и с неналичието на вътрешен баланс. Това може да бъде рисково.

Всяка изживяна година значи повече време с хората, които обичате, повече благоприятни условия за израстване като човек и за подсилване на връзките с хората, които ви заобикалят.

Никога не е прекомерно късно да достигнете нови висоти, и в никакъв случай не е прекомерно рано да започнете приключенията, за които постоянно сте мечтали. Надяваме се, че не забравяте това.

А ти … на какъв брой години си?

От време на време ще чуете някой да споделя нещо като „ Не мога да се позная в огледалото, усещам се по-млада от вътрешната страна. “Лошо ли е? Въобще не. В някои връзки това е обикновено и даже по-добре, тъй като това, което в никакъв случай не би трябвало да остарява, е сърцето.

Ние сме толкоз остарели, колкото годините, които сме изживели. Лицето и очите ни описват нашата история. Но вътрешно се борим всеки ден, с цел да запазим духа си млад, тъй че в никакъв случай не се уморяваме да живеем живота си или да внасяме страст във всичко, което вършим.

Неуморното търсене на младостта

Историята на любовницата на френския крал Хенри II Диана дьо Поатие споделя за това по какъв начин тя е захласната през по- огромната част от живота си да избегне остаряването. Тя не може да понася по какъв начин лицето й се трансформира, по какъв начин косата й посивява, и по какъв начин изпада в недружелюбност пред своя цар.

Тя търси хиляди формули и заплаща огромни суми пари на няколко алхимици. Знаем, че доближава до 66-годишна възраст в нежен, слаб и посърнал тип. Може да наподобява доста по-млада, в сравнение с е била в действителност, само че го реализира с огромно страдалчество.

По-късен разбор на костите й разкрива, че Диана дьо Поатие е прекарала половината от живота си консумирайки злато, с цел да предотврати стареенето. Струвала ли си е тази мудна, анемична интоксикация? Никога няма да разберем истината, само че наподобява, че през днешния ден същото това търсене продължава да се повтаря.

  • Обсесивното търсене на изгубена младост води до тревога и незадоволеност.
  • В момента, външният тип и желанието да се предотвратят следите на времето са доста свръхоценени.
  • В реалност, в случай че има нещо, което е в действителност завладяващо и пленително, това е човек, който приема своята възраст и живее живота си интензивно. Тези хора живеят с благополучие, което хората на възраст сред 20 и 30-те даже не могат да схванат или да реализират.

Правилното самочувствие, действителната възраст

Толкова е просто: хората, които се усещат добре със себе си, с това, което имат и са постигнали, ще се усещат задоволени от личната си възраст. Може би си мислите, че приказваме просто за приемане на лицето и тялото, само че това надвишава елементарния външен тип.

Може да преминете през интервали на отчаяние и на персонални неуспехи. Лошите времена може да ви накарат да се чувствате беззащитни. Често този дискомфорт кара хората да не харесват това, което виждат в огледалото.

Няма нищо по-опустошителна от депресията. Това са жизненоважни моменти на вътрешна рецесия. Разкъсвате се вътрешно, и се чувствате наранени във всяко едно отношение, изключително екзистенциално.

  • Самочувствието и любовта към себе си са същинският мотор, който ви тласка напред. Те също по този начин носят вътрешно и външно равновесие.
  • Самоуважението би трябвало да се поддържа всеки момент и всеки ден. Трябва да помните, че имате право да минавате през неприятни времена, с цел да „ прегърнете демоните си. “
  • Понякога би трябвало да стигнете дъното, с цел да се изправите още веднъж. Това не ви прави слаби, само че ви трансформира в мъжете и дамите, които са се научили от опита си. Приемането на всичко ви разрешава да станете цели, и да приемете вашата възраст.

Не искайте никоя друга възраст . Чувствайте се добре на колкото години сте, не по-млади и не по-възрастни, а тъй като фантазиите ви са се изпълнили. Защото всеки ден, който живеете е част от това, което сте. Харесвайте това, което виждате и което сте.

Приемете възрастта си, тъй като знаете, че имате още доста да извършите. Всеки ден измисляйте нови планове, които ви изпълват с неспокойствие. Поглеждайте обратно и знайте, че сте зрели. Че всичко, което сте изживели има своята стойност, добра или неприятна.

Приемете своята възраст, тъй като няма по-голямо благополучие от това да продължите напред умерено, знаейки, че сте в сигурност и задоволени от всяко решение, което сте взели, и от всяко затруднение, което сте победили.

Инфо: https://zdraveikrasota.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР