Приемът на захар в ежедневието ви води до възпалителни процеси

...
Приемът на захар в ежедневието ви води до възпалителни процеси
Коментари Харесай

Вижте как захарта вреди на косата ви

Приемът на захар в всекидневието ви води до възпалителни процеси в организма. Рафинираната бяла захар не носи значими хранителни витамини и минерали, а вреди както от вътрешната страна, по този начин и извън. Тя е повода за появяването на кожни раздразнения и смяна в космените фоликули.

10 признака на висока кръвна захар

Честата и несъразмерна консумация на захар води до развой в организма наименуван гликиране, който е главен провинен в разрушаването стабилността на протеините в тялото ни. Това води до преждевременното стареене на клетките и отслабването на косата.
10 метода, при които повреждаме косата си
Въпреки че поставяме извънредно доста грижи за нашата коса, съществуват и способи, посредством които умишлено или не, действително я повреждаме.1....
Прочети повече
Консумацията на захар и пакетирани произведения не набира значимите за тялото и косата ни магнезий, колаген, витамини В и Е, което спомага дефицитите в организма. От друга страна подвига равнищата на кръвната захар, което визира щитовидната жлеза и естествената й функционалност. Тя е хормонорегулираща и се грижи за верния баланс в тялото.

По-опасни и от захарта са тези 3 продукта

Важно е да си набавяте захар от натурални източници, които имат изгода за тялото и носят нужните хранителни субстанции. Залагайте на черен шоколад с най-малко 70% какаова маса. Той носи желязо и антиоксиданти, които се борят със стареенето. Бананите и плодовете също са страхотни заместители на захарта – богати на фибри и витамини. Медът е антибактериален и толкоз сладостен, че единствено лъжичка ще потуши желанието ви за захар с доста по-малко калории.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР