Приемът на проекти по програмата на Община Бургас за подпомагане

...
Приемът на проекти по програмата на Община Бургас за подпомагане
Коментари Харесай

Започва приемът на проекти за стартиращи предприятия в Бургас

Приемът на планове по програмата на Община Бургас за подкрепяне на започващи предприятия стартира на 10 март, оповестиха от пресслужбата на локалната власт.Допустими участници са физически или юридически лица, регистрирани по Търговския закон до 3 години преди датата на кандидатстване. Те би трябвало да дават отговор на изискванията за микро или дребен бизнес - екипи от най-малко 2 (две) физически лица, както и възпитаници от Бургас на възраст над 16 години.

Подаването на планове ще е напълно по електронен път посредством попълване на формуляр през интернет страницата на ДЗЗД Бизнес развъдник – Бургас:https://business-burgas.com/.

Проектите би трябвало да се осъществят и развиват за първи път на територията на община Бургас, да вкарват устойчиви, прагматични решения, интегриращи стопански, обществени и екологични градски тематики, да оферират съответно решение за даден градски проблем и да плануват безплатно прилагане от бургазлии.

Вариантите за приемане на финансова поддръжка са разнообразни според от стадия на плановите хрумвания. Освен пакети за започващи предприятия, е планувано и финансиране в размер до 5000 лева, с което да се покрие до 50 % от цената на плана.

За екипи от възпитаници не се изисква самоучастие.

Срокът за приемане на заявки е до 13 март т.г., след което ще се извърши оценка и класиране от Постоянната комисия за ръководство на заложените средства в общинския бюджет за основаване на условия за развиване на дребни и междинни предприятия на територията на община Бургас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР