Приемът на проекти по подмярка 6.1 Стартова помощ за млади

...
Приемът на проекти по подмярка 6.1 Стартова помощ за млади
Коментари Харесай

Млади земеделски стопани могат да кандидатстват за подпомагане до 6 януари

Приемът на планове по подмярка 6.1 " Стартова помощ за млади аграрни стопани " от мярката за развиване на стопанства и предприятия от Програма за развиване на селските региони (ПРСР) 2014-2020 продължава до 6 януари 2023 година, оповестиха от Министерство на земеделието.

Целта на процедурата е възстановяване на цялостната активност, икономическата успеваемост и конкурентоспособността на млади аграрни стопани в България. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е левовата равноценност на 15 500 000 евро, като подпомагането за един млад аграрни собственик е в размер на левовата равноценност на 25 000 евро.

Допустими претенденти по подмярката са аграрни производители - физически лица, еднолични търговци или ЕООД, които дават отговор на три условия. Кандидатите би трябвало да са регистрирани за първи път като аграрни стопани, икономическият размер на стопанството да е в границите сред 8000 и 16 000 СПО и да са на възраст от 18 до 40 навършени години (включително) към датата на подаване на плановото предложение.

Желаещите да вземат участие по процедурата, следва да имат поради, че в границите на сегашния банкет имат опция да се възползват от безплатно правене на бизнес проект и даване на консултантски услуги от страна на Национална работа за препоръки в земеделието, Научен център по отглеждане на животни и земеделие-Смолян и " Академис " ЕООД.

Управляващият орган на ПРСР има подготвеност да удължи периода за подаване на планови оферти, поради идните коледни и новогодишни празници и формалните почивни дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР