Приемът на първа доза от ваксина срещу коронавирус и забавянето

...
Приемът на първа доза от ваксина срещу коронавирус и забавянето
Коментари Харесай

Забавянето на втората доза ваксина може да помогне за намаляване на смъртните случаи

Приемът на първа доза от ваксина против ковид и забавянето на втората при хора под 65 година може да докара до понижаване на броя на смъртните случаи от инфекцията при избрани условия, съобщи Ройтерс.

Това сочат данни от проучване с прогностични модели.

В някои среди се разисква дали е удачно удължаването на интервала сред двете дози за ваксиниране на повече хора или е нужно прецизно съблюдаване на интервала сред двете дози, открит при клиничните проби.

От Pfizer/BioNtech да вземем за пример споделят, че няма клинични данни в поддръжка на решението на Англия да удължи интервала сред двете дози на имунизацията ѝ на 12 седмици, само че сведения от имунизационната акция в Англия сочат равнища на отбрана против гибел към 80 на 100 и спад от 70 на 100 в заразяванията от една доза.

Проучване в Съединени американски щати, оповестено от списанието на Британската здравна асоциация, употребява симулационен модел, създаден върху действителни данни за 100 000 американски жители, който разиграва няколко сюжета, с цел да предвижда евентуално инфекциозните взаимоотношения при разнообразни условия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР