Приемът на документи на кандидат-стипендианти от община Сливен за 2024

...
Приемът на документи на кандидат-стипендианти от община Сливен за 2024
Коментари Харесай

Започва прием на документи за стипендии от Сливенска община

Приемът на документи на кандидат-стипендианти от община Сливен за 2024 година стартира на 1 април. Той ще продължи до 1 май и се отнася за поощренията „ Хаджи Мина Пашов “, годишна и месечна стипендия и еднократно финансово подкрепяне – по Наредбата за изискванията и реда за разпределяне на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени способности от община Сливен.

Задължителните документи на претендентите за стипендии са - искане за даване на финансова помощ – по пример, уверение за раждане (копие), документ (оригинал или заверено копие), удостоверяващ учебното заведение, в което се образова, копие от документи (диплома, грамота и протокол) за региона, в която кандидатства, удостоверяващи класирането за миналата година и мотивационно писмо.

Документите за кандидатстване се адресират до кмета на Община Сливен и се завеждат в деловодството на общинска администрация. Не се преглеждат повърхностен комплект документи и такива, получени след крайния период, указан в актуалната разпоредба.

Кандидатстването и утвърждението за стипендиите и тласъците по член 3 от Наредбата се реализира в една сесия с достижения единствено от миналата календарна година.

Формуляр от настояването за даване на финансова помощ може да бъде получен от:

- деловодството на Община Сливен;

- секретаря на Комисията по стипендиите

За по-подробна информация: Община Сливен, стая 102, тел:044/611 102.

Наредбата за изискванията и реда за разпределяне на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени способности е оповестена на уеб страницата на Община Сливен /www.sliven.bg/.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР