Приемането от Европейския съюз на санкции срещу Беларус е забавено

...
Приемането от Европейския съюз на санкции срещу Беларус е забавено
Коментари Харесай

Санкциите срещу Беларус се бавят заради турско-кипърския спор

Приемането от Европейския съюз на наказания против Беларус е забавено поради разногласието сред Кипър и Турция за енергийните запаси в Средиземно море, обявиха четирима дипломати от Европейски Съюз, представени от Ройтерс.

Агенцията дефинира проблема като следващия случай на парализа на общата външна политика на блока.

В края на предишния месец министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз дадоха политическо утвърждение за налагане на наказания против високопоставени беларуски чиновници поради президентските избори на 9 август, за които Западът твърди, че са били фалшифицирани, в опит да поддържа продемократичните протестиращи в някогашната руска република.

Източник от кипърското външно министерство сподели пред Ройтерс, че Никозия е поискала време, с цел да изследва плануваните от Европейски Съюз забрани за пътешестване и заледяване на активи, тъй като като една от най-малките страни в блока, островът няма административния потенциал да ги изследва бързо. " Категорично отхвърляме да сме блокирали или обвързвали двете процедури ", съобщи той, визирайки Беларус и Турция.

Правилата на общата външна политика на Европейски Съюз изискват решенията да бъдат взимани с консенсус.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР