Приемането ни в Шенген остава основен приоритет за нашата държава.

...
Приемането ни в Шенген остава основен приоритет за нашата държава.
Коментари Харесай

Денков и Габриел на блиц контрол: Приемането ни в Шенген остава основен приоритет

Приемането ни в Шенген остава главен приоритет за нашата страна. Това увериха министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел, които участваха в първия блиц надзор на Народното събрание от есеннната сесия. 

" Страната ни не е трансформирала целите си за участието на България в Шенген макар възраженията на Нидерландия и Австрия. За Нидерландия е значима успеваемостта на правосъдната система, а за Австрия справяне с незаконната миграция. В това отношение целите не са се трансформирали. Просто би трябвало да продължим със същото движение. Ако може да го ускорим, с цел да може и двете страни да изгубят всички причини, които до момента са употребявали, пробвайки се още веднъж да спрат България за приемане в зоната Шенген ", сподели министър председателят акад. Николай Денков. 

Денков акцентира, че за Нидерландия решителен въпрос е какъв брой добре работи правосъдната система в България и страната чака от Европейската комисия отчет, който да отрази по какъв начин са се трансформирали разпоредбите и законите у нас и по какъв начин се ползват. Австрия пък чака да бъде сигурна, че България прави всичко допустимо да минимизира притока на мигранти през нейните граници, сподели още той.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР