Приемането на твърде много хранителни добавки може да има отрицателни

...
Приемането на твърде много хранителни добавки може да има отрицателни
Коментари Харесай

Предозирането с тези витамини води до косопад


Приемането на прекалено много хранителни добавки може да има негативни последствия. Загубата на коса е нещо обикновено, само че в случай че губите повече от 125 косъма дневно, можем да приказваме за сериозен косопад, на който би трябвало да се обърне внимание.

Прекомерният банкет на витамини и хранителни добавки може да аргументи загуба на коса, написа zdrave.to. Наистина, прекалено много селен и прекалено много витамин А е открито, че предизвикват загуба на коса.

Клиника за трансплантация на коса Wimpole споделя, че макар че витамин А е жизненоважна част от здравословната и уравновесена диета, както всичко останало, „ би трябвало да се употребява умерено “.

" Само тъй като е витамин, не значи, че прекалено много няма да ви навреди. "

Световната здравна организация показва „ алопецията “ като резултат от хронична токсичност на витамин А.

Освен това изследване, което преглежда 47 други научни публикации по тематиката, разпознава несъразмерните количества витамин А като един от най-важните токсични сътрудници, участващи в развиването на плешивост.

Най-добре е да не се надвишава целесъобразната граница на банкет на витамини, тъй като несъразмерен банкет може да аргументи разнообразни здравословни проблеми. Нещо повече, несъразмерните количества селен също могат да допринесат за загуба на коса при някои хора.

Според откриватели от университета в Съри, консумирането на прекалено много селен основава прекалено много антиоксидантни ензими. Този остатък от антиоксидантни ензими кара тялото да нападна личните си кафези, в това число тези в космените фоликули, което води до косопад.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР