Приемането на този закон може само да предизвика антияпонски настроения

...
Приемането на този закон може само да предизвика антияпонски настроения
Коментари Харесай

Москва връща антияпонски закон и предизвика протеста на Токио

" Приемането на този закон може единствено да провокира антияпонски настроения измежду съветския народ, само че също по този начин може да докара до антируски настроения измежду японския народ ", съобщи основният секретар на японското държавно управление Хирокадзу Мацуно на конференция през днешния ден в Токио.

Мацуно окачестви стъпката на Москва като предизвикваща надълбоко страдание.

Миналата седмица Русия разгласи 3 септември - деня след капитулацията на Япония през Втората международна война, за Ден на успеха над милитаристка Япония, съгласно известия в японски медии.

Всъщност 3 септември е разгласен за ден на национално честване, празник на успеха над Япония, още на 2 септември 1945 година с декрет на Президиума на Върховния съвет на Съюз на съветските социалистически републики и 3 септември е бил разгласен за неработен ден през 1945, 1946 и 1947 година

На 14 април 2020 година по самодейност на депутатите от Държавната дума на Руската федерация с три четения е признат законопроектът за прекачване на Деня на воинската популярност на 3 септември. Формулировката " 3 септември - Ден на края на Втората международна война (1945 г.) символизира прехода от положение на война към мир, търсенето на пътища за помиряване и съдействие, се споделя в претекстовете към законопроекта. С федералния закон " За дните на военната популярност и паметни дати в Русия ", подписан от президента Дмитрий Медведев на 23 юли 2010 година, възпоменателната дата 2 септември е била анулирана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР