Приемането на нова конституция е първата цел за новия век,

...
Приемането на нова конституция е първата цел за новия век,
Коментари Харесай

Ердоган иска нова конституция за Векът на Турция

Приемането на нова конституция е първата цел за новия век, разгласи турският президент Реджеп Ердоган по време на представянето в Анкара на визията си " Векът на Турция ". Днес Турция чества 99-та годишнина от основаването на републиката.

Реджеп Ердоган показа своята визия за втория век на Турция пред Партията на справедливостта и развиването.

Нова Конституция, която да размени актуалната, призната през 1982 година след военния прелом през 1980 година и да изведе Турция след 10 страни с най-голямо икономическо развиване, желае турският президент.

Търговията да доближи 1 трилион $, а приходите от туризъм да са 100 милиарда $ - по този начин Ердоган вижда новият век на икономическото развиване.

Пълна енергийна самостоятелност дава обещание Ердоган и съобщи, че Турция ще се опита да обезпечи доставките на съветски природен газ за европейския пазар посредством " Турски поток ".

" Придавайки характерност на нашата външна политика, увеличихме силата на страната, славата на нашето знаме и репутацията на нашата нация. Във всяка област сме основали работи и услуги, които ще запълнят минусите на първия век на нашата република и ще завършат подготовката на втория век. "

Визията на Ердоган планува и дотъкмяване на Канал Истанбул, който би трябвало да обезпечи опция на Босфора и среща голяма опозиция от страна на опозицията в Турция.

Обещанията на Ердоган идват на фона спадащата му известност поради рекордната инфлация, която по публични данни е над 83% на годишна база, както и идните следващата година президентски избори.

По публични данни в събитието, което се състоя в спортна зала в Анкара, са взели участие към 30 000 души - представители на политическия хайлайф, обществеността, бизнеса и ръководители на задгранични дипломатически задачи в Турция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР