Приемането на хранителни добавки с омега-3 често е сочено за

...
Приемането на хранителни добавки с омега-3 често е сочено за
Коментари Харесай

Британски учени опровергаха популярна практика за профилактика на сърдечно-съдови болести

Приемането на хранителни добавки с омега-3 постоянно е посочено за една от потребните профилактики против сърдечно-съдови болести, само че английски учени показват нови доказателства, че в действителност това не е по този начин. 

Изследователи на неправителствената организация Cochrane в Лондон са прегледали медицински наблюдения на над 100 000 души и са разкрили минимално удостоверение, че приемът на омега-3 капсулите противодейства на сърдечно-съдовите проблеми. Те настояват, че шансът да се снабди човек със значима изгода от приемането на такива таблетки е 1 на 1000. 

Да се храним обаче с мазна риба като сьомгата, която съдържа омега-3, към момента е целесъобразно и е част от здравословната диета за всеки. Експертите считат, че приемането на сьомга е здравословно за сърцето и за здравето като цяло. 

Според английската национална здравна работа приемането на две порции риба седмично, едната от които е мазна - сьомга, риба звук или скумрия, е целесъобразно поради потребните мазнини, които те съдържат. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР