Приемането на еврото няма да струва на никого нищо. Повишаване

...
Приемането на еврото няма да струва на никого нищо. Повишаване
Коментари Харесай

Хампарцумян: Приемането на еврото няма да струва на никого нищо

„ Приемането на еврото няма да коства на никого нищо . Повишаване на цените са вестникарски заглавия. Преминаване от едната до другата валутна система не води до повишение на цените. Хърватска влезе в Шенген, ще има може би един прекрасен туристически сезон ”. Това изясни финансистът Левон Хампарцумян пред.

„ Тенденцията е за повишение на главните лихви в света. България малко закъснява с това, само че ние сме вързани посредством валутния ръб . През повишение на лихвите Централната банка желае да спомага за угнетяване на инфлацията . Очаквано е, няма да докара до някакъв потрес. Прави се деликатно – на стъпки ”, изясни банкерът.

Повод за неговите думи е новият връх на главния лихвен % в България. Българска народна банка разгласи, че от 1 февруари той е 1,82%. 

„ Инфлацията помпа цените, има увеличение на цените, само че и на възнагражденията ”, сподели Хампарцумян.

Запитан дали в този момент е подобаващ миг за изтегляне на заеми или не , той отговори: „ Няма повсеместен съвет дали в този момент е моментът да се теглят заеми ”. По думите му, в случай че човек има добра вероятност и е по-млад, може да вземе заем. „ Друг, който не може да вземе заем, само че има непоносима тъща е добре да се посвие ”, сподели с усмивка финансистът.

  „ Ако човек не се усеща убеден, по-добре да изчака ” , предложи Левон Хампарцумян.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР