Приемането на единната европейска валута и мястото на България в

...
Приемането на единната европейска валута и мястото на България в
Коментари Харесай

България по пътя към еврото в Ден 2 на банково-финансовия форум на Мениджър

Приемането на единната европейска валута и мястото на България в Еврозоната ще бъде водеща тематика във втория ден на Четвъртия банково-финансов конгрес на Мениджър „ Бдещето на парите “ . За първи път тази година събитието е в две издания, второто от които ще се състои на следващия ден, 27 октомври в хибриден формат, с онлайн лъчение онлайн във Фейсбук събитиетои на 

Вторият ден на форума, който ще започва от 10.30 ч., ще бъде открит от зам.-министъра на финансите Ивайло Христов . Какво  трябва да включва проектът за въвеждане на еврото и връзката на този развой? Как Естония, Латвия и Литва направиха прехода от национална валута към евро, какви са рисковете, каква е инфлацията и какъв е потребният опит ще показа специфичният посетител на събитието, Танел Рос, управлявал процеса по присъединение на Естония към Еврозоната през 2011 година – в разгара на най-голямата рецесия за еврото в исторически проект.

Предизвикателствата и опциите пред банките и действителния бизнес при осъществяване на Националния проект за въвеждане на еврото и по какъв начин ще се употребява опитът на другите неотдавна включили се към Еврозоната ще дискутират незабавно след презентацията на Танел Рос участниците в първия панел на събитието - зам.-министърът на финансите Ивайло Христов, ръководителят на една от най-големите работодателски организации у нас АИКБ Васил Велев и старши икономистът на Отворено общество Георги Ангелов.

„ Собгом на депозитите “ е тематиката на втория панел, в който полемиката ще се включат с отзиви, разбори и мнения районния шеф на платформата за депозити Raisin Боян Бянов, Владимира Лулова, управител Обслужване на клиенти в Iuvo, Явор Ачев – управител на България за Amundi Asset Management и Райна Миткова, шеф на EOS в България .

Набиращият ускоряване тренд за устойчивото вложение, за грийн уошинг практиките, за капацитета да се развиват и финансират ESG планове и в България ще бъде отправната точка на разисквания в трети панел, с присъединяване на основния изпълнителен шеф на най-голямата банка у нас, Уникредит Булбанк – Цветанка Минчева,  София Касидова, началник „ Стратегическо развиване и обмисляне “ в Българската банка за развиване  и Иван Паспалджиев, старши съветник в denkstatt .

Модератор е дългогодишният стопански публицист и наблюдаващ Марио Гаврилов. Събитието ще се организира в София, ул. „ Винсент ван Гог “ № 7, (вход откъм Международно висше бизнес училище).

Във връзка с изменение и допълнение на Заповед No РД-01-343/12.10.2021 година в залата ще се позволяват лица, които:

• са имунизирани или преболедували COVID-19, удостоверено с годни документи за имунизация или за преболедуване по смисъла на Заповед No РД-01-733 от 27.08.2021 година на министъра на опазването на здравето

• показват негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизане в обекта/мероприятието проучване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19 или бърз антигенен тест (до 48 часа преди влизане в обекта/мероприятието), удостоверено посредством годен документ според Заповед No РД-01-733 от 27.08.2021 година на министъра на опазването на здравето “.

Основни сътрудници на форума са

Събитието се организира с поддръжката на:   ;  ;  

Медийни сътрудници на събитието са:   ; ;  

Очаквайте в детайли отразяване на всички вести и значими тематики от форума и в " Мениджър Нюз "!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР