Приемането на България в еврозоната и въвеждането на еврото у

...
Приемането на България в еврозоната и въвеждането на еврото у
Коментари Харесай

ПИБ: Приемането на България в еврозоната ще повиши чуждестранните инвестиции

Приемането на България в еврозоната и въвеждането на еврото у нас ще увеличи доста доверието в страната, което от своя страна ще предизвика растеж в задграничните вложения. Това мнение показа господин Живко Тодоров, Главен финансов шеф (CFO) и член на Управителния съвет на Първа капиталова банка (Fibank).

По думите на Тодоров, влизането на България в еврозоната ще донесе големи плюсове за нашата стопанска система.

„ Еврото ще вдигне доверието в страната. Ще влязат и доста външни вложения, нещо, което ще бъде потребно за основаването на нови работни места и напредък в българската стопанска система “, сподели банкерът.

Според него, влизането на България в еврозоната и приемането на еврото у нас няма да докара до повишение на цените на артикули и услуги.

„ Анализът демонстрира, че страхът от инфлация след приемане на еврото е широкоразпространен, само че не е състоятелен. Различните проучвания на ЕЦБ и Европейската комисия демонстрират, че в част от включилите се страни въобще не се регистрира увеличена инфлация от приемането на еврото. В останалите страни, където може да се приказва за най-малък инфлационен резултат, той не надвишава 0,3 процентни пункта “, добави Тодоров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР