Приемане от САЩ на закона NOPEC е лоша идея. Това

...
Приемане от САЩ на закона NOPEC е лоша идея. Това
Коментари Харесай

Шефът на ВР предупреждава за непредсказуеми последствия, ако САЩ приемат закона NOPEC


Приемане от Съединени американски щати на закона NOPEC е неприятна концепция. Това е декларирал пред публицисти по време на конференцията CERAWeek, която се организира в Хюстън ръководителят на английския петролен колос Вербовъчна разработка Робърт Дъдли, оповестяват интернационалните организации. Той е отбелязал, че при положение, че законът бъде признат, „ ще има непредсказуеми последици “ за международния петролен пазар, ще наруши салдото на международната стопанска система, и ще даде опция на американски адвокати за „ нарушават суверенитета на страните “.

По-рано министърът на енергетиката на Съединени американски щати Рик Пери в изявление за Bloomberg TV съобщи, че ОПЕК би трябвало да се тревожи от обсъжданият от Съединени американски щати механизъм за привличането на членовете на организацията към правосъдна отговорност за нарушение на антимонополното законодателство.

Конгресът на Съединени американски щати разисква начинания във връзка с ОПЕК още от 2000 година, само че до момента не е съумял да реализира нито една от тях. Сега камарата на представителите и Сената

разискват два законопроекта под названието NOPEC (No Oil Producing and Exporting Cartels Act). Сенаторите виждат документът си като корекция на закона Шърман от 1890 година - първият антитръстов закон в Съединени американски щати, който е довел до разтрошаване на Standard Oil на Джон Рокфелер.

Ако законопроектът NOPEC стане действителност, то държавното управление на Съединени американски щати ще получи опция за предоставяне на ОПЕК на съд за манипулиране на цените на енергоносителите.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР