Приеман като добавка, витамин D е най-ефективен, когато се приема

...
Приеман като добавка, витамин D е най-ефективен, когато се приема
Коментари Харесай

Приемайте витамин D по това време на деня и ще увеличите ефективността му

Приеман като добавка, витамин D е най-ефективен, когато се приема в несъмнено време от деня.

Много витаминни добавки се усвояват най-добре с храна. Приемането на витамин D с най-обилното хранене за деня може да обезпечи най-голяма изгода за организма. Това значи, че в случай че закусвате щедро, най-добре е да го приемате със закуската. Но в тази ситуация, че обядът или вечерята са най-обилните ви хранения за деня, витамин Д би трябвало да се приема надлежно на обяд или вечерта.
Учените идентифицираха витамин, чиято липса провокира хипертония
Витамините са витално нужни за здравето ни и в случай че не можем  да си ги набавим с продуктите от ежедневното меню, се постанова да пи...
Прочети повече
Според изследване хората, които са приемали витамин D с най-обилното си хранене за деня, са били с 50% по-висока централизация на този витамин в кръвта си.

Според NHS главната цел на витамин D е да помогне за „ контролиране на количеството калций и фосфат в тялото.

Това оказва позитивен резултат върху здравето на костите, зъбите и мускулите.

Дефицитът на този витамин може да има отрицателни последствия. Например, да докара до дисторция на костите, проявяваща се под формата на рахит при децата. При възрастните може да се прояви болежка в костите, дължаща се на остеомалация.

Експертите нормално предлагат приемането на добавките с витамин D да се реализира през зимата, само че тази рекомендация не важи постоянно. За хората с висок риск от недостиг на витамин D и най-много за децата на възраст от 12 до 48 месеца, е целесъобразно да го одобряват целогодишно.
Топ 5 на храните с витамин D, от които тялото ви се нуждае през зимата
През зимата, когато дните са къси и слънцето рядко наднича иззад облаците, хората изпитват дефицит на витамин D. В резултат на това...
Прочети повече
Въпреки че е невероятно да се предозира с витамин D от слънчевата светлина, това не се отнася за добавките. Според NHS възрастните би трябвало да одобряват не повече от 4000 IU (100 mcg) дневно.

Приемът на прекалено много витамин D за дълъг интервал от време може да докара до съществени проблеми, в това число до увреждане на сърцето, бъбреците и костите.
Това се дължи на натрупването на прекалено много калций в тялото - положение, известно като хиперкалциемия.

Мазната риба, аленото месо, черния дроб, жълтъците и някои обогатени храни са отлични източници на витамин D.

Винаги преди да започнете банкет на добавки, обсъдете това с вашия доктор.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР