„Приемаме, че има сериозна заплаха за здравето на хората. Поставяме

...
„Приемаме, че има сериозна заплаха за здравето на хората. Поставяме
Коментари Харесай

Зам.-шефът на заведенията: Здравето е на първо място, но бизнесът трябва да бъде обезщетен

„ Приемаме, че има сериозна опасност за здравето на хората. Поставяме ги преди всичко и сме решени да отстояваме тази позиция. Но би трябвало бизнесът да бъде обезщетен реципрочно и подобаващо”.

Това съобщи в ефира на „ Здравей, България” зам.-председателят на Хотелиерската и ресторантьорска организация. Атанас Димитров.

Затворените хотели и заведения за хранене желаят 100% от заплатите си и 30 на 100 от оборота, за същия интервал на предходната година. Според Димитров настояванията са реалистични, на фона на обстановката.

Той акцентира, че поради затварянето и националната карантина през миналата година, тази за бранша ще бъде нулева.

„ Ние не разделяме, секторът „ Туризъм” го гледаме като цяло. Той е обиден съвсем 100%. Това, че хотелите действат по избран метод, не значи, че те в действителност извършват предназначението си.

Разходите им са извънредно огромни, а за тях отплата няма”, акцентира Димитров и изясни, че това е довело до решението за отваряне на заведенията за хранене в тях.

Според него би трябвало да отпадне крайният период за кандидатстване по ограничения за помощ от страната. Исканията на бранша са мярката, която дава 20% от оборота на компаниите, да продължи най-малко до края на януари.

Димитров е на мнение, че не трябва секторът да бъде набеждаван, че е причина за високото равнище на заболеваемост.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР