Приемам този закон като насочен срещу всички журналисти, които имат

...
Приемам този закон като насочен срещу всички журналисти, които имат
Коментари Харесай

Елена Йончева: Бежанци рекламират със снимка колко лесно се прескача оградата по границата

Приемам този закон като ориентиран против всички публицисти, които имат желание да вършат следствие. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева във връзка вчерашното решение на държавното управление да включи в листата на стратегическите обекти от голяма важност за националната сигурност и оградата по българско-турската граница.

В случая ние проверяваме корупционни практики при строителството на оградата и трафика на мигранти. Оградата, която е трябвало да бъде възпрепятстващо оборудване, към този момент не е такова. Когато отидете до границата и се запознаете добре, ще видите, че тя се прескача за минути от група от 40 души да вземем за пример. Това нещо съм го следила и съм го документирала, съобщи Йончева.

Тя сподели и фотография, направена от бежанци, които прескачат оборудването. С тази фотография те популяризират измежду други бежанци какъв брой елементарно се минава оградата. Фотосът циркулира в обществените мрежи в Турция, посочи социалистката.

Според нея оградата е направена неефективно и не извършва функционалностите си. Ясно е, че ограда не може да спре бежанците, а единствено да ги попречва. За да бъдат спряни, би трябвало да работи и така наречен осведомителна система – камерите и сензорите. А тези камери и сензори не работят в продължение на две години и половина – бил изминал гаранционният контракт. В резултат на публичността, която дадохме, бяха подхванати дейности тази осведомителна да проработи, сподели Йончева.

Не знам по какъв метод с дейностите си представляваме опасност за националната сигурност - по-скоро оказваме помощ. Показваме какво се случва на границата, с цел да се вземат ограничения и отговорните, в случай че има такива, да понесат отговорност, уточни депутатът от левицата.

По думите й и сега на границата ни има голям мигрантски напън, за който обаче не се приказва. Много мигранти се извеждат към Западна Европа, най-често против възнаграждение. Има няколко групи каналджии – в Хасковско всички знаят за тях, това е социална загадка. ДАНС и ГДБОП са известени за тях, само че не знам дали към момента ги изследват и дали се готви акция против тях, съобщи Йончева.

В момента ръководещите се пробват да затворят устата на публицисти и депутати, които дават информация за проблемите по границата. Създавайки условия истината за това какво се случва на границата да не става ясно, ръководещите основават опасност за националната сигурност, добави тя.

Не знам за какво Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила реагира толкоз мъчително на информацията за проблемите с оградата. Той ли я е строил? Аз не знам, нямам такава информация, сподели още Елена Йончева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР