Приемам нормално президентът на Турция Ердоган да казва, че Кърджали

...
Приемам нормално президентът на Турция Ердоган да казва, че Кърджали
Коментари Харесай

Хасан Азис: Приемам нормално Ердоган да казва, че Кърджали е останал в душата му

Приемам обикновено президентът на Турция Ердоган да споделя, че Кърджали е останал в душата му. Няма случай, в който да са пристигнали държавен глава, представители на страната, политически водачи и дори туристи и Кърджали да не е останал в душата на всеки един от тях. Това сподели в предаването „ Лице в лице” Хасан Азис, кмет на Кърджали, член на управлението на Движение за права и свободи и зам.-председател на Сдружението на общините.

Той изясни, че има предистория:

„ Преди 10 години Ердоган, тогава в качеството си на министър председател на Турция, беше на посещаване в София и оттова пристигна в Кърджали и неговото посещаване се удължи с няколко часа поради положителния, топлия банкет. Всяко едно посещаване на държавен глава, в това число сме посрещали и президента Първанов, и то е продължавало доста над времето, което е несъмнено по протокол.

Разбирам опитите за това думите на президента Ердоган да провокират исторически асоциации от предишното, само че от позиция на добросъседските връзки, които се демонстрират от премиера Борисов и президента Ердоган, мисля, че нещата би трябвало да спрат до положителните знаци, които могат да бъдат разчетени в този израз.

Няма случай, в който някой да е пристигнал в Кърджали и градът да не е останал надълбоко в душата му с най-хубави усеща.

Дори американският дипломат в предишното Джеймс Пардю беше в Кърждали и остана повече от 4-5 дни, цяла седмица. Лидерът на „ Атака” избра Кърджали за фамилно празненство. Също съм сигурен, че Кърджали е надълбоко в душата на нашия почетен водач Доган”.

Във връзка с нотата на външно министерство по случая, Хасан Азис съобщи, че се солидаризира изцяло с позицията на Министерство на външните работи от една страна, само че въпреки това „ това изявление сподели какъв е държавническият рефлект на държавните мъже в нашата страна. Всеки от позиция на своите отговорности излезе с позиция. За мен като кмет на Кърждали не бих споделил нищо друго с изключение на да погледна от хубавата страна на въпроса и да кажа, че това е плод на едно доста мощно усещане от визитата му в Кърджали”.

Самото наблягане, че това са част от душевните граници мисля, че подсказва задоволително ясно, добави Хасан Азис.

-->

По тематиката за опцията частни охранителни компании да поемат сигурността в селата и дребните градове, Хасан Азис сподели, че, в случай че локалната власт в лицето на кметовете взема решение въпроса да въдвори публичен ред с частни компании – това е един знак към страната, че тя не си гледа работата.

На второ място – когато споделяме, че ни е належащо спомагателни старания за запазване на публичния ред, това не значи, че желаеме да изземваме функционалностите на полицията, само че се усещаме виновни като кметове за запазване на публичния ред изключително в дребните обитаеми места, добави градоначалникът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР