Приемам номинацията на ДПС като оценка за всичко, което съм

...
Приемам номинацията на ДПС като оценка за всичко, което съм
Коментари Харесай

Елена Йончева: Делян Пеевски ми се обади лично

„ Приемам номинацията на Движение за права и свободи като оценка за всичко, което съм свършила в Европейския парламент за България “, изясни евродепутатът Елена Йончева.

„ Делян Пеевски ми се обади персонално. Покани ме в постройката на Народното събрание. Той направи това предложение преди три дни. Казах, че би трябвало да помисля. Обясних, че ще приема, в случай че имам правото да не отстъпвам това, което съм отстоявала и до момента “, акцентира тя.

„ Зависимости от какво? Всичко, което съм правила в тази постройка, демонстрира, че аз нямам зависимости. По моя самодейност беше направена резолюция за България, в която се показва, че имаме съществени проблеми с върховенството на закона, свободата на медиите и правосъдната система. За да извоюваш такава резолюция, това демонстрира, че няма взаимозависимост “, безапелационна беше Елена Йончева.

 Корнелия Нинова за Елена Йончева: Рано или късно зависимостите лъсват България 3 мин. Корнелия Нинова за Елена Йончева: Рано или късно зависимостите лъсват  Движение за права и свободи номинира Елена Йончева за евродепутат България 4 мин. Движение за права и свободи номинира Елена Йончева за евродепутат  Корнелия Нинова за Елена Йончева: Рано или късно зависимостите лъсват България 3 мин. Корнелия Нинова за Елена Йончева: Рано или късно зависимостите лъсват  Движение за права и свободи номинира Елена Йончева за евродепутат България 4 мин. Движение за права и свободи номинира Елена Йончева за евродепутат

„ Бих приела покана от партия, която ми дава свободата да продължа тези борби. Предстои законодателство, обвързвано с трафика на хора. Работя и по медийния акт. Тази независимост си я давам аз. Като публицист и политик аз самата съм гаранция за свободата си “, добави евродепутатът.

През 2019 година Елена Йончева водеше листата на Българска социалистическа партия за евроизборите. Надпреварата за първото място в евролистата бе сред нея и ръководителя на Партията на европейските социалисти тогава и евродепутат Сергей Станишев. Кандидатурата на Йончева бе подкрепена с 95 гласа, а тази на Станишев - със 75 . Двамата резервираха тогава положителния звук по време на предизборната акция, макар че Сергей Станишев подлага на критика Корнелия Нинова за подредбата на листата .

Само година по-късно връзките сред Елена Йончева и управлението на Българска социалистическа партия са утежниха. Йончева подлага на критика Корнелия Нинова, а социалистите свалиха политическото си доверие от евродепутата .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР