"Приемам, че всеки нов директор има право да назначи свой

...
"Приемам, че всеки нов директор има право да назначи свой
Коментари Харесай

Екатерина Генова: Чувала съм, че така са освобождавали хора от БНТ по тоталитарно време


"Приемам, че всеки нов шеф има право да назначи собствен екип. Но съм сюрпризирана от метода, по който това се прави – без диалог и надалеч от етичните и колегиални взаимоотношения. Чувала съм, че по този начин са махали хора по тоталитарно време. Последният образец, който помня, за сходно жестоко освобождение, беше отстраняването на Нери Терзиева като началник на Ефир 2 от Хачо Бояджиев. "

Така някогашният към този момент шеф на дирекция "БНТ Свят и райони " разяснява пред OFFNews отстраняването си от поста.

Генова си потегля от "Сан Стефано " 29 след близо 30 години в националната телевизия.

"Днес написах на сътрудниците, с които близо 7 години градихме Българска национална телевизия 2, че им благодаря, тъй като повярваха в професионалната идея Българска национална телевизия 2 и работиха за нея! Горда съм с това, което постигнахме дружно и което остава в биографията на Българска национална телевизия и на всеки от нас ", споделя още Екатерина Генова.

Тя се разделя освен с директорския пост на двата канала Българска национална телевизия Свят и Българска национална телевизия 2, само че и със самата телевизия. "Не оставам в Българска национална телевизия и не бих желала да съм съизвършител в безредните и много демодирани промени в програмата на Българска национална телевизия 2. Вместо районни вести и настоящи осведомителни излъчвания от районите, Българска национална телевизия 2 ще предлага ефирен спектакъл от 60-те и 70-те години на предишния век, а новините „ По света и у нас “ ще се излъчват по едно и също време по всички канали. Доста странна концепция ", прибавя журналистката.

"В новините и предаванията на Българска национална телевизия 2 отваряхме нов информативен прозорец към живота и проблемите на хората в районите. Сега този прозорец внезапно ще се затвори, без изследване на настройките на аудиторията. Чудесно е да има културно учебен канал, само че за какво да е за сметка на регионализма, присъщ за публичните малките екрани в Европа ", пита тя.

Според нея концепцията при кандидатстване за общоприет шеф не може да анулира условието на Закона за радио и телевизия за основаване на районна стратегия.

"Въпреки всичко се надявам, че сегашната програмна политика на закриване в Българска национална телевизия някой ден ще отстъпи място на политика на основаване и надграждане. Защото феновете на Българска национална телевизия го заслужават ", споделя още Екатерина Генова.

Сред достиженията на двата профилирани канала тя показва предаваните ежедневно стратегии от 5 разнообразни града по Българска национална телевизия 2, акциите като "Да върнем блясъка на храма " и "Купувам българското ", рубриката "Търси положителното ", танцовото риалити "Надиграй ме ", районните вести в 21 часа, Коледното матине и др.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР