Приехме този вариант (за субсидия от 8 лв. на глас),

...
Приехме този вариант (за субсидия от 8 лв. на глас),
Коментари Харесай

Борисов призна, че се е огънал пред БСП за субсидиите

Приехме този вид (за дотация от 8 лева на глас), с цел да можем да приемем бюджета, само че в този момент желая ние да сме водещи в тематиката защо би трябвало да се харчат парите и дали би трябвало да са 8 лева Това съобщи по време на държавното съвещание министър председателят Бойко Борисов, откакто с доста процедурни хватки в последна сметка депутатите не резервираха равнището от 1 лева на глас и в следствие ГЕРБ бяха упрекнати в сделка с Българска социалистическа партия.

„ Ние сме били срещу след референдума да се усилват партийните дотации, само че, знаете, в Народното събрание се провокира рецесия, беше прекратено съвещанието. Ние не можеше да създадем кворум и да приемем бюджета, изрично. Оказа се, че партийните дотации могат да попречат да се одобри бюджетът. В миг, в който гласувахме партийните дотации, 30 точки ги минахме за 1 час. Оказа се, че другите парламентарни групи се интересуват единствено от тази точка от бюджета “, съобщи министър председателят.
Как се усилиха партийните дотации – обвинявания за взаимни сделки в Народното събрание От ГЕРБ обясниха, че работили по искане на Обединените патриоти, последните обаче отхвърлят да са ползвали напън
По думите му той решил, че бюджетът в тази ситуация е по-голям. Сега, обаче, ще се прави разбор: „ На сляпо подкрепихме предлагането на Българска социалистическа партия, с цел да се одобри бюджетът. Откъде пристигна тази цифра – 8 лева? “.

Според Борисов партийната активност би трябвало да се регламентира и да е ясно какво може да се прави със дотацията и какво – не: „ Да се знае – с тази партийна дотация може ли да правиш телевизия? “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР