Приехме Националния план на България за готовност при пандемия. Това

...
Приехме Националния план на България за готовност при пандемия. Това
Коментари Харесай

Приет е Национален план на България за готовност при пандемия

Приехме Националния проект на България за подготвеност при пандемия. Това сподели министърът на опазването на здравето Костадин Ангел по време на брифинг в Министерски съвет.
„ Той е направен в осъществяване на решение за актуализиране на Националния проект на Р България за подготвеност при пандемия, признат на 22 октомври от 44-тото Народно заседание. При правене на плана на плана са употребявани управления и насоки на СЗО и Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите, съществуващи научни знания в региона и насъбран на практика опит в страната за справяне с предишни епидемии и пандемии “, изясни той.

Основните цели на проекта са понижаване на заболеваемостта и броя на засегнатите лица и обезпечаване на отпимална опция за лекуване на заболелите, заяви министър Ангелов.

Националният проект има общ темперамент, той е един програмен документ, основополагащ за оправянето на страната и реализирането на всички междуведомствени връзки за оправянето при избрана пандемия, сподели здравният министър.

Такива проекти ще бъдат създадени, в случай че страната ни се изправи и пред други пандемии, разясни той.

При правене на плана за употребявани насоки на Световната здравна организация.

До четвъртък Министерство на здравеопазването ще създаде народен проект за имунизиране против COVID-19. Tой ще бъде предстaвен на идващото съвещание на Министерски съвет за утвръждането му.

Коррдинационният съвет ще бъде управляван Красимир Гигов.

Ваксините ще бъдат доброволни, акцентира здравният министър. Те ще бъдат безвъзмездни за всички български жители.

Ваксините, които ще дойдат в страната, ще бъдат тези, които ще дойдат във всяка една европейска страна ", посочи Ангелов. Докрая на седмицата пък ще бъде оборудвано всичко с хладилници за първата доставка на имунизацията на " Пфайзер.

Към сегашния миг, отпусната сума, досега за битка с ковид, минава 2 милиарда лева Като единствено сумата за чиновници на първа линия, към този момент доближава 80 млн. на месец, в случай че по този начин не престават трендовете, при започване на януари да надминем 100 млн. на месец, заяви проф. Ангелов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР