Приеха в болница абитуриентка от Дупница. Младата дама се надишала с

...
Приеха в болница абитуриентка от Дупница.
Младата дама се надишала с
Коментари Харесай

Абитуриентка от Дупница се озова в болница заради опасна мода

Приеха в болница абитуриентка от Дупница.

Младата дама се надишала с божествен газ и даже го гарнирала с алкохол. След коктейла се наложило хоспитализирането ѝ в частната болница в града, написа pirinsko.com.

Балони с божествен газ, който провокира халюцинации и неукротим смях, са шлагер в нощните заведения в цялата страна “Веселите балони” костват сред 5 и 10 лв..

Балоните са самоделни, най-обикновени и се купуват от магазини със артикули за рождени дни. Тайната на лекия опиат са капсулите. Те съдържат диазотен оксид, прочут като “райски газ”. Това е химично съединяване с формула N2O, което при поемане провокира възприятие за еуфория. Това е причина и за името “райски газ”.

Заради анестетичен резултат се употребява в хирургията и денталната медицина.

Според редица клинични проучвания райският газ води до отцепването на кобалта от B12 и по този начин го деактивира. Ето за какво приемът на божествен газ е рисков за хора с ниски серумни равнища на витамина, които могат да развият разнообразни хематологични и неврологични признаци. Не по-малко рискови и съществени са странични резултати като мегалобластна анемия, хиперпигментация на кожата, мощна отмалялост и затруднено дишане, занимателен пулс.

" Райският газ може да повреди костния мозък, където се образуват кръвните кафези. Освен мегалобластната анемия, при която са повредени алените кръвни кафези, се следи и понижаване на количеството бели кръвни кафези (левкоцити). Именно те са свързани с имунната система и ни оказват помощ да се оправим сполучливо с вируси и патогенни бактерии”, сигнализират експерти като акцентират, че с изключение на към пристрастяване, райският газ в реакцията с други субстанции като канабис, алкохол могат да предизвикат още по-тежки странични резултати.

Най-опасни са халюцинациите, маниакалното държание, самоагресията посредством опити за самоубийство.

Вдишването на божествен газ може да докара до съдбовен край, защото в резултат на халюцинациите и нарушената съгласуваност човек може да падне по стълби, да го блъсне кола, да се задуши поради липса на О2.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР