„Приеха се две взаимноизключващи се предложения. Едното е за 120

...
„Приеха се две взаимноизключващи се предложения. Едното е за 120
Коментари Харесай

Василев за пенсиите: Депутатите приеха две взаимноизключващи се предложения

„ Приеха се две взаимноизключващи се оферти. Едното е за 120 лева, след което те стопират, а другото е за минимална пенсия от 370 лева плюс призчисление с 12 % и половина на всички останали пенсии ". Това съобщи министър на финансите Асен Василев в коридорите на Народното събрание.

Днес депутатите одобриха две неща - предлагането на Движение за права и свободи за 120 лева добавка към пенсиите и минималната пенсия да бъде 370 лева от 1 октомври.

„ Като Министерство на финансите можем да кажем на хората, че ще предоставим и двата разновидността на Народното събрание. От там нататък той би трябвало да реши кой вид да остане. Ако приказваме да останат 120-те лв., те са по-скъпи с към 200 милиона. Предложението на Движение за права и свободи е това да бъдат спомагателни доходи от осигуровки, което не е ясно дали ще се случи. Ще би трябвало да пресметнем има ли запас за спомагателни доходи другояче би трябвало да се вземат средства от държавния бюджет с спомагателен трансфер. Ако остане предлагането на Бюджетната комисия, става въпрос за спомагателни 50 милиона. И тях ги има като доход в държавния бюджет ", сподели още Василев.

Според него в случай че и двете оферти останат, ще има сериозен проблем. „ Това значи 847 милиона, които няма от къде да се вземат ", заключи той.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР